Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Op vakantie met je peuter

Op vakantie met je peuter is heel goed te doen. Zolang je de reistijden niet te lang maakt en rekening houdt met het ritme van je peuter kan er heel veel. Probeer het ritme van je peuter daarom zowel onderweg als op je vakantiebestemming zoveel mogelijk hetzelfde te houden al thuis. Zorg ervoor dat de reistijden niet te lang zijn. Of je nu met de auto, trein of het vliegtuig op vakantie gaat, met de juiste voorbereiding kun je het voor je peuter en natuurlijk voor jezelf zo aangenaam mogelijk maken. Wij geven je wat voorbeelden waar jij rekening mee kan houden!

 

Wat voor soort vakantie?

Kamperen is voor peuters één groot feest. De hele dag lekker buiten spelen en als de camping een goede omheining heeft hoef je ze ook niet voortdurend in de gaten te houden. Tip: als je gaat kamperen, neem dan een klein opblaasbadje mee voor bij de tent. Pret voor de kleintjes en je kan zelf even rustig vanaf een stoel toekijken! Ook een vakantiehuis of appartement is geschikt voor een vakantie met peuter. Vakantiehuizen, appartementen en bungalows bieden vaak een speciaal bedje voor een peuter. En ook op campings waar ze kante en klare bungalowtenten verhuren is het vaak mogelijk om een peuterbedje en kinderstoel te reserveren. 

 

                              

 

Activiteiten

Een actieve fietsvakantie, lekker naar de zon of genieten van de wintersport, het is allemaal mogelijk op vakantie met je peuter. Sommige accommodaties bieden zelfs special kinderactiviteiten aan. Bijvoorbeeld crèches en kinderopvang, maar ook leuke animatieprogramma’s voor jong en oud. Het makkelijkste is wanneer je accommodatie zich dichtbij leuke activiteiten bevindt. Zo hoef je niet al te ver te reizen naar die dierentuin of voor dat uurtje aan zee. Tip: plan activiteiten niet voor de hele dag, maar voor een dagdeel. Die kleintjes houden dat niet de hele dag vol.

 

Verre reizen met peuters

Als je gewend bent ver reizen te maken en je wilt dit ook met je peuter doen, dan is dat zeker mogelijk. Waarom niet? Je kunt zelf op pad gaan en alles regelen, maar er zijn ook reisorganisaties die verre reizen met peuters, andere kinderen, aanbieden. Deze reizen zijn gepland in periodes waarin het klimaat heel geschikt is voor jonge kinderen en buiten het dure hoogseizoen om.

dinsdag 2 augustus 2022
Lizz