Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Op het strand met je badjas

Hoewel het weer wat wisselvallig blijft, wordt de zon steeds feller en zijn de warme dagen ook écht warm aan het worden. Het is dus tijd om weer lekker buiten in de zon te zitten. Maar pas wel op met zonnen, want het is voor niemand goed om te verbranden. Hoe kun je dat voorkomen? Verantwoordelijk zonnen met een badjas bij de hand. 

 

Badjas bij het zonnen?

Je kunt ook een goede zonnebrand kopen, maar je hebt niet altijd zin om je elk uur in te smeren. Het nadeel aan zonnebrand is ook vaak dat het vies aanvoelt en het er in de loop van de dag af gaat. Er is een veel makkelijkere manier om je huid tegen de zon te beschermen. Dat is namelijk om gewoon kleding aan te trekken. Het klinkt misschien een beetje suf, want met warm weer heb je liever een korte broek of je zwemkleding aan. Toch is het goed om je huid af en toe rust te geven van het zonnen en dan is een badjas daar het ideale kledingstuk voor. Het is gemakkelijk aan te trekken en hij past zo over je bikini of zwembroek heen.

 

                              

 

Wat voor badjas kies jij?

Natuurlijk heb je voor het zonnen geen dikke ochtendjas nodig. Je moet er niet aan denken om in de tuin of het strand in een wollige fleece badjas te zitten, alleen maar zodat je je huid beschermt. Daarna kun je de rest van de dag ijsjes gaan eten om af te koelen. Daarentegen is katoen wat geschikter, omdat het een beter ademende stof is en ook nog eens vocht opneemt. Een dunne badjas is waarschijnlijk de beste keuze. Satijn is ook een heel geschikte stof. Hoewel satijn iets minder ademend is dan katoen, is het wel lekker dun. Een glanzende stof reflecteert ook nog eens veel licht, dus wordt jij minder warm.

 

                              

 

Wanneer draag je je badjas op het strand?

Een badjas is handig mee te nemen voor als het ’s avonds kouder aan het worden is. Als er bijvoorbeeld nog een kampvuur is, dan is het prettig om je rug warm te houden met een badjas. Neem je je badjas mee om je huid te beschermen tegen de zon? Dan kun je hem natuurlijk het beste dragen als de zon op z’n hoogst staat. Dit is tussen 12 en 3 in de middag. Dat is dus een goed moment om je badjas bij de hand te houden en te zorgen dat je je huid niet te lang achter elkaar blootstelt aan de zon. Natuurlijk is het ook handig om zonnebrand mee te nemen. Dan kun jij je insmeren op de delen van je lichaam waar de badjas niet komt. En mocht je dan toch nog iets verbrand zijn, kun je er aftersun opsmeren.

 
 
dinsdag 5 juli 2022
Lizz