Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Onderhoudstips zwemkleding

Wij begrijpen hoe frustrerend de zoektocht naar die perfecte bikini of zwembroek soms kan zijn. Als u dan eenmaal toch geslaagd bent, wilt u ook zo lang mogelijk kunnen genieten van deze succesvolle aankoop. Hier de tips en tops over hoe u het langst van deze zwemkleding kunt genieten.

Onderhoudstips zwemkleding

Wat voor badmode u ook precies wilt wassen, er is één ding wat u nooit moet doen. Was uw badmode nooit in de wasmachine! U kunt uw zwemkleding het beste in lauwwarm water wassen, met een fijnwasmiddel. Normale kleding wringt u normaal gesproken uit; zwemkleding kunt u beter uitspoelen, en niet wringen. De stof van zwemkleding is namelijk vaak kwetsbaar.

 

 

 

Haren wassen

Hoe vaak worden de haren wel niet even gewassen na het zwemmen? Dit terwijl elke shampoo eigenlijk funest is voor de zwemkleding; het tast de stof aan. Het loont om te wachten tot u thuis bent en daar een lekkere douche te nemen.


Laat u uw zwemkleding in een tas liggen als deze nog nat of vochtig is van het zwemmen? Dan betekent dat waarschijnlijk het eind van die mooie bikini of die heerlijke zwembroek. In die tas gaat het namelijk broeien, waardoor de zwemkleding niet alleen gaat stinken, maar de stof ook heel poreus wordt. Daarom is het dus zo belangrijk dat u de zwemkleding meteen uitspoelt na het zwemmen!

 

Zonnen in zwemkleding

Een waarschijnlijk onverwacht risico voor de zwemkleding is de zon. Net als met de meeste andere stoffen, is het ook voor zwemkleding niet goed om lang in de zon te liggen. Denk maar eens aan uw favoriete shirt dat zo vaal is geworden door de zon; dat gebeurt uiteindelijk ook met uw zwemkleding. Laat uw nieuwste aanwinst dus niet drogen in de zon, maar hang hem gewoon binnen over een droogrek. Dat fijne badpak, die leuke bikini of die stoere zwembroek; was en droog ze op de juiste manier om ook volgend jaar weer lekker naar het strand te gaan!
 

Bron foto: Netex.nl

donderdag 22 december 2011
Claudia
Zwemkleding, onderhoud