Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Ode aan de pareo

Bij een zomerse dag aan het water, denk je natuurlijk direct aan een mooie bikini of aan een badpak. Maar vergeet niet om je outfit perfect te maken met de pareo. Deze stijlvolle wikkelrok geeft je pas echt een zomers gevoel en een stylish look die je zoekt. Tijd voor een ode aan de pareo!

Geschiedenis

Eerst een beetje geschiedenis over de pareo. Het woord pareo is een verengelsing van een Tahitiaans woord, pareu. Dat woord staat voor een omslagkledingstuk dat vrouwen in Tahiti en de Cookeilanden dragen. Maar natuurlijk kennen meerdere culturen omslagkledingstukken. Denk bijvoorbeeld aan de Romeinse toga en de Indonesische sarong. De pareo is dus echt een kledingstuk met een rijke culturele geschiedenis.

Pareo loves badkleding

Het is niet voor niets dat de pareo uit Tahiti komt. Tahiti kent de mooiste stranden en blauwste zeeën ter wereld. De pareo is dus helemaal gemaakt voor badkleding. Deze wikkeldoek gaat perfect samen met jouw bikini of badpak. Sterker nog, het geeft je die tropische en exotische look zoals je die graag wilt.

 

Ingewikkeld?

Het vergt wat oefening om een pareo goed om je heen te wikkelen. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn, met een beetje oefening. En het leuke is, je kunt de pareo op allerlei manieren dragen. Er bestaat geen verkeerde manier. Het is één kledingstuk met zoveel mogelijkheden! Laat je creativiteit los op de pareo.

 

Stijlvolle stijlen

De klassieke manier om een pareo te knopen is dubbelgevouwen, om de heupen gewikkeld en vastgezet met een knoop. Je kunt de pareo ook dragen als sari. Hou het doek achter je vast ter hoogte van je taille en breng de linkerhoek naar voren tot op je rechterheup. De rechterhoek maak je vervolgens via de linkerkant van je nek vast op het gedeelte dat de rug bedekt. En wat dacht je van de Hawaïaanse stijl? Wikkel een grote pareo twee keer rond je middel maak de uiteinden vast met een exotische speld. Eigenlijk zijn de mogelijkheden oneindig: hoofddoek, asymmetrisch en ga zo maar door.

Corrigerend bpc selection badpak met prachtige pauwenveer printCorrigerend & sexy badpakjurkje van whkmp's beachwave

Verbloemen

Soms zijn er momenten dat je je lijf misschien even niet aan de hele wereld wil showen. Of het kan zijn dat je even niet zo tevreden bent over hoe je eruit ziet. Ook dan is de pareo je vriend(in). Deze loszittende en elegante wikkelrok kan namelijk een beetje verbloemen waar jij je onzeker over voelt. Het geeft je een sierlijke en stijlvolle look, in elke omstandigheid.

 

Pareo: we love you

Zoals gezegd: de pareo loves badkleding. Kies dus een badpak, bikini of tankini die echt goed bij je past en maak je outfit compleet met je zomerse pareo. Je zult merken dat de pareo niet alleen erg mooi is, je zult ook ontdekken hoe veelzijdig en comfortabel deze tropische wikkelrok is. Wij vinden dat de pareo een ode verdient. En hoe kan dat mooier dan door hem te dragen met flair en creativiteit? Wij roepen graag net als duizenden vrouwen wereldwijd: Pareo, we love you!

woensdag 5 augustus 2020
Lizz