Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Ode aan de bikinibroekjes

 

Wist je dat de eerste bikini die voor wereldwijde ophef zorgde een stringbikini was? Veel mensen denken aan een hoog uitgesneden bikinibroekje wanneer ze denken aan het eerste bikinibroekje, maar niks is dus minder waar! Door de geschiedenis heen kent het bikinibroekje vele soorten en maten. Van stringbikini’s tot brazilian briefs en high waists, je kunt het niet zo gek bedenken of er is wel een bijpassende variant voor. Het voordeel van al deze soorten bikinibroekjes is dat er voor ieder wat wils is. Het nadeel is dat je soms door al die soorten en benamingen heen de bomen door het bos niet meer kan zien. Daarom volgt hier een ode aan de bikinibroekjes!

De string

We zien hem de laatste tijd steeds vaker: de stringbikini. Een tikkeltje gewaagd, maar daarom niet meer minder mooi. Een stringbikini heeft een bikinibroekje waarvan de zitvlaktes zijn weggesneden, waardoor alleen de bilnaad aan de achterzijde wordt bedekt. Bijkomend voordeel van het stringbikinibroekje: geen witte billen meer!

 

 

Brazilian brief

De naam zegt het al; deze bikinibroekjes zijn komen overwaaien uit Brazilië. Voor diegenen die een stringbikini niet zien zitten, maar wel een spannende uitsnede willen aan de achterzijde om de billen te accentueren is er de ‘brazilian brief’. Een bikinibroekje dat tussen een stringbikinibroekje en ‘normaal’ broekje in zit.

 

High waist

In plaats van minder stof heeft dit bikinibroekje juist méér stof. De high waist was een enorme trend in de jaren 80 en maakt de laatste jaren weer opkomst in de zwemkledingwereld. Dat is ook niet zo gek! Een high waist bikinibroekje wordt gekenmerkt door een hoge uitsnede bij de heupen en een lengte van kruis tot aan de navel. Hierdoor worden de billen geaccentueerd, terwijl het rondom de buik juist een slankmakend effect geeft.

 

Omslagbroekje

Wil je je buik een beetje verhullen met een bikinibroekje? Dan is deze variant van de hight waist wellicht wat voor jou: het omslagbroekje. Bij dit bikinibroekje is de zoom aan de bovenzijde omgeslagen, waardoor er rondom de heupen een geplooid effect ontstaat. Hierdoor wordt de focus niet op je onderbuik, maar juist op je heupen en billen gelegd.

 

 

De hotpants

Liever niet je billen, maar je benen extra accentueren? Ga dan voor de hotpants! Dit bikinibroekje heeft geen uitsnede op de heupen, maar juist bij de bovenbenen. De onderzijde van dit bikinibroekje heeft dus pijpjes. Een zeer populair model bij jong en oud. Ook ideaal om aan te doen naar een waterpark! Hotpants bikinibroekje met gedessineerde band en strik

 

De tie-side

Wellicht een van de meest bekende bikinibroekjes is de tie-side. Ook wel bekend als een bikinibroekjes met touwtjes. Dit bikinibroekje heeft een reguliere pasvorm, maar wordt gekenmerkt door touwtjes aan de zijkant. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe strak je bikinibroekje moet zitten. Klein nadeel is dat je ze wel goed vast moet knopen, anders ben je straks in de zee je bikinibroekje kwijt. Oeps!

 

 

Overige soorten

Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten bikinibroekjes. Denk aan de regular (het bikinibroekje zonder touwtjes), het rokbroekje en de zwemshort. Wij hebben hieronder een paar mooie, bijzondere varianten voor je op een rijtje gezet. Welk bikinibroekje je ook kiest, kies altijd voor eentje waar jij je goed in voelt! Stijlvol zwart broekje Buffalo

 
donderdag 27 februari 2020
Lizz