Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Nationale huidkankerdag

Vandaag was de 3e editie van de nationale huidkankerdag. Op deze dag konden mensen in ziekenhuizen verspreid over het hele land hun huid laten controleren op verdachte vlekjes. Het thema van de dag was: Je huid beschermt jou, bescherm jij je huid?  
 
De verwachting is dat 1 op de 5 Nederlanders in zijn of haar leven een vorm van huidkanker krijgt. Dit zijn veel te veel mensen, aangezien er een hoop is dat je zelf kan doen om de kans op huidkanker te verkleinen. 
 
De zon is één van de hoofdoorzaken van huidkanker. Jezelf simpelweg insmeren als je met de zon in aanraking komt, helpt al een heleboel. Maar smeer je niet alleen in als je op het strand gaat liggen! Ook als je lekker een terrasje opgaat, een rondje gaat fietsen of in de tuin gaat werken moet je je zeker insmeren als de zon schijnt! 
 
 
Het is ook verstandig om op een zonnige dag altijd zonnebrand crème op je gezicht aan te brengen. Dit voorkomt niet alleen huidkanker, maar zorgt er ook voor dat je huid minder snel verouderd en dat je minder snel rimpels krijgt. 
 
Denk ook vooral goed aan je kinderen op zonnige dagen. Hun huidje is nog erg kwetsbaar dus zij moeten extra goed ingesmeerd worden. Bescherm ze het liefst ook met een zonnehoedje zodat ze optimaal zijn beschermt!
 
 
In deze video is te zien wat uv-straling nu echt met je huid doet. 
 
 

 

zaterdag 30 mei 2015
Jinke
huidkankerdag, insmeren,