Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Je nieuwe bikini wassen voordat je hem draagt?

Je hebt eindelijk de perfecte nieuwe bikini gevonden! De kleur is prachtig, de pasvorm is geweldig en je kunt niet wachten om hem aan te trekken en te pronken met je strandstijl. Maar wacht even, voordat je je nieuwe aanwinst meteen aantrekt, is er een belangrijke vraag: moet je je nieuwe bikini wassen voordat je hem draagt? Lees hier wat je het beste kunt doen. 

Waarom zou je je nieuwe bikini wassen?

Er zijn een paar redenen waarom het een goed idee kan zijn om je nieuwe bikini te wassen voordat je hem draagt:
 

1. Hygiëne

Hoewel bikini's in winkels worden gepresenteerd als nieuw en schoon, hebben ze mogelijk in aanraking gekomen met verschillende mensen en oppervlakken tijdens het passen en het transport van de fabriek naar de winkel. Een snelle wasbeurt kan eventuele bacteriën of onzuiverheden verwijderen.

 

2. Chemicaliën

Tijdens het productieproces worden vaak chemicaliën, kleurstoffen en afwerkingen gebruikt om stoffen er op hun best uit te laten zien. Het wassen van je bikini kan helpen om eventuele resten van deze stoffen te verwijderen, wat het comfort tijdens het dragen kan verbeteren.
 
3. Gevoeligheid voor het appret
Apprepet is een stof die in het laatste proces van de textielbehandeling wordt toegevoegd voor glans en stevigheid (in de volksmond 'pap' genoemd). Als je daar last van hebt, was het dan wel aangezien het stofje heel direct op je huid zit.
 
4. Pasvorm
Sommige bikini's kunnen een beetje krimpen of hun pasvorm veranderen na de eerste wasbeurt. Als je zeker wilt zijn dat je bikini na het wassen nog steeds goed past, is het de moeite waard om dit vooraf te controleren.
 

Hoe moet je je nieuwe bikini wassen?

Hier zijn enkele tips om je nieuwe bikini op de juiste manier te wassen:
  1. Lees het waslabel: Controleer het waslabel op je bikini voor specifieke instructies. Sommige bikini's moeten met de hand gewassen worden, terwijl andere in de machine kunnen worden gewassen.
  2. Koud water: Was je bikini altijd in koud water om kleurvervaging te voorkomen.
  3. Milde zeep: Gebruik een milde, kleurvrije zeep om je bikini te wassen. Sterke chemicaliën kunnen de stof beschadigen.
  4. Handwas: Als het waslabel aangeeft dat handwas wordt aanbevolen, vul dan een bak met koud water en een beetje zeep en was voorzichtig je bikini. Laat het daarna plat drogen.
  5. Machinewas: Als machinewas is toegestaan, plaats je je bikini in een waszak om te voorkomen dat de bandjes en touwtjes verstrikt raken. Kies voor het fijnwasprogramma en gebruik nog steeds koud water.

Het wassen van je bikini is dus een goed idee!

Het is over het algemeen een goed idee om je nieuwe bikini te wassen voordat je hem voor de eerste keer draagt. Dit kan helpen om eventuele bacteriën of chemicaliën te verwijderen en ervoor te zorgen dat je bikini zijn beste pasvorm en kleur behoudt. Zorg ervoor dat je de wasinstructies op het label volgt om de levensduur van je bikini te verlengen en er het beste uit te halen. 
 
GoeieVraag: Kan ik een nieuwe bikini gelijk aan?
dinsdag 29 augustus 2023
Ilse