Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Met je zoontje naar het zwembad

 

 

Op een lekkere warme zomerdag, is het altijd een goed idee om met de kinderen naar het zwembad te gaan. Daar kunnen ze hun gang gaan en samen plezier maken in het water. Maar wat trek je jouw zoontje aan als jullie een dagje aan het water doorbrengen?

De aller kleinsten

Is jouw kleintje nog echt een kleintje? Let dan goed op je kind. Je zoontje kan nog niet zwemmen, waardoor er constant op hem gelet moet worden. Voor de baby`s zijn bestaan er speciale zwembanden. De baby kan in deze zwembanden zitten en vervolgens lekker dobberen in het water. Natuurlijk moet je je kleintje wel in de gaten blijven houden. Ook is het belangrijk dat je je kindje blijft beschermen tegen de zon. Dat kan met zonnehoedjes en speciale zwemkleding.

Veilig in het water

De veiligheid van je kind is in alle gevallen het allerbelangrijkste. Als je zoontje nog niet goed kan zwemmen dan is het van groot belang dat je ze ondersteuning geeft doormiddel van zwembandjes. Door het lucht in de bandjes blijven ze drijven waardoor ze moeilijker met hun hoofd onder het water terecht kunnen komen. Er zijn verschillende varianten van zwembandjes. Zo zijn er de 2 losse bandjes zoals we die allemaal vast nog wel kennen, van vroeger. Maar er zijn ook zwembandjes die verbonden zijn met elkaar. De twee uiteinden aan de armen zijn verbonden doormiddel van een extra drijfmogelijkheid die via de borst en de rug van je kindje loopt.

De kleding

Na de veiligheid van je zoon, komt het nu aan op de belangrijkste taak voor een dagje naar het zwembad. Namelijk: De zwemkleding! Wat trek je je zoon aan? Een zwemshort of toch een zwemboxer? Voor de strand look, zal een zwemshort altijd goed staan. Er is genoeg bewegingsvrijheid en je zoon kan gaan en staan waar hij wil. Het is wel belangrijk dat er gelet wordt op de lengte van het short. Als het te lang is zou je zoontje ergens achter kunnen blijven haken. Daarnaast zou je de zwemshort ook aan kunnen trekken als een normale korte broek. De voordelen van een zwemboxer komen overeen met de voordelen van een zwemshort. Er is veel bewegingsvrijheid. Een boxer is dus de perfecte zwembroek voor de drukkere jongentjes.

Voor om de voeten

Op weg naar het zwembad kun je je zoontje natuurlijk niet op blote voeten laten lopen. Je weet maar nooit wat voor een scherpe spullen er op de straat liggen. Om te voorkomen dat hij ergens met zijn blote voeten in gaat staan, is het verstandig om je zoon de juiste schoeisel aan te laten doen. Dit kunnen bijvoorbeeld slippers zijn, makkelijk om aan en uit te doen, maar toch een bescherming tegen de ondergrond. Het zouden ook sandalen kunnen zijn, dat klinkt in eerste instantie misschien een beetje meisjesachtig maar dat is helemaal niet het geval. Sandalen zijn er ook voor jongens, de schoenen bieden een stevigheid maar zorgen er nog steeds voor dat de voeten goed kunnen luchten.

dinsdag 2 juni 2020
Lizz