Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Meer aandacht voor zwemkleding met borstprothese

Borstkanker komt steeds vaker voor in Nederland. Voor vrouwen die daarbij ook een borstamputatie hebben ondergaan, is er nu ook speciale badkleding verkrijgbaar. De nieuwe lingerie- en badmode slaat een brug tussen functionaliteit en elegantie, door mooie kleding op de markt te brengen met bijbehorende protheses.

Merken als Anita Care staan garant voor lingerie en badkleding met een ademend vermogen en een groot draagcomfort. Dit moet vrouwen na een operatie weer zelfvertrouwen geven. Enkele jaren geleden kwam Lydia Leong al met een speciale badkledinglijn, Jamu Australia. Ook Tweka biedt badkleding speciaal voor vrouwen met een prothese.

 

 

Dankbaar

In Groningen heeft speciaalzaak Scholma zich gespecialiseerd in borstprotheses en bijbehorende badkleding. “Met behulp van een goede prothese zie je er beter uit en voel je je ook weer een stuk prettiger. Het is heel dankbaar werk als je aan alles merkt dat de klant met een goed gevoel de winkel uitgaat”, aldus eigenaresse Margriet Scholma.
Ook prijswinnend ontwerpster Trudy Eland gaat zich in 2012 richten op badkleding voor vrouwen met borstproblemen. Ze past haar collectie aan op vrouwen met borstkanker, borstlittekenweefsel of allergieën. De badkleding wordt op maat gemaakt; cliënten kunnen zelf de stof en het kant uitzoeken.

Voorlichting

Anno 2012 stijgt dus de aandacht voor vrouwen met borstkanker, ook in de modewereld.
Bovendien wordt er met regelmaat voorlichting gegeven. Zo geven ervaringsdeskundigen van de Borstkankervereniging in 2012 voorlichting over onder andere borstprotheses en badkleding. De bijeenkomsten vinden iedere twee weken op donderdagmiddag plaats in het Kennemer Gasthuis, locatie Zuid op de polikliniek Chirurgie. 

 

Bron foto: Anita Care
 

dinsdag 31 januari 2012
Claudia
Zwemkleding, borstprothese