Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Leren duiken – hoe doe je dat precies?

Hoe kan ik leren duiken

 

Je hebt er vast wel eens aan gedacht om te beginnen met duiken. Wanneer je aan het strand bent op vakantie wil je ook wel eens de vissen onder water bekijken. Toch is duiken niet zo makkelijk. Daarom vertellen wij je hoe je kan leren duiken.

 

Snorkelen of duiken

Naast het duiken is er ook nog een andere manier hoe je de vissen van dichtbij kan zien. Deze manier heet snorkelen. Je hoeft dan niet helemaal onderwater maar door gebruik te maken van de snorkelbril kan je toch goed onderwater kijken zonder zo’n zware zuurstoffles op je rug te hebben. Wij snappen ook dat snorkelen op een gegeven moment heel erg saai kan worden. Je komt dan snel uit bij het leren van duiken. Toch is het niet zo verstandig om zomaar te beginnen met duiken. Wij raden je dan ook zeker aan om eerst een aantal lessen te nemen. Duiken is namelijk niet heel erg makkelijk.

 
 
 
 

Duiken is voor iedereen mogelijk

Heb jij ook altijd al de prachtige zee onder de waterspiegel willen zien, maar kan je nog niet goed duiken of heb je het nog nooit gedaan? Dat maakt natuurlijk niks uit, iedereen kan namelijk leren duiken.  Wanneer je ouder bent dan 10 jaar en verder geen klachten hebt kan je bij heel erg veel duikscholen een internationaal duikbrevet halen. Een cursus om dit brevet te halen duurt ongeveer zo’n 4 tot 5 dagen. Dat valt dus nog wel mee. Het is dan wel nodig dat je al het een en ander aan voorbereiding doet. De theorie kan je bijvoorbeeld heel erg goed thuis leren. Dat gaat dan weer van de tijd af die eigenlijk nodig bent hierdoor kan je nog lekker aan het zwembad liggen tijdens je vakantie. Wanneer jij het duikbrevet gehaald hebt mag je overal ter wereld bij een duikschool duiken.

 
 
 
 

De medische keuring voor het duikbrevet

Wanneer je wil gaan leren duiken dien je in het bezit te zijn van een geldig bewijs van duik medische goedkeuring. Dit is natuurlijk een veiligheidsmaatregel voor jezelf maar ook voor de duikschool. Niet iedereen kan namelijk zomaar leren duiken. Heb je bijvoorbeeld angst of pijn dan kan het zijn dat het je wordt afgeraden. De duikschool zal ook vragen om je medische keuring.

 
 
 
 

Waar kan ik leren duiken?

Er zijn heel erg veel plekken waar jij kan leren duiken. Er is namelijk in elke stad aan de zee wel een duikschool waar ze je kunnen leren duiken. Het maakt dus eigenlijk niet uit waar je het gaat leren. Als er maar een duikschool in de buurt is. Wel is het belangrijk dat je zelf niet gaat oefenen. De mensen van de duikschool weten namelijk precies hoe jij moet duiken en daar ondersteunen ze je natuurlijk bij. Ook is het belangrijk dat je bij een erkende duikschool gaat leren duiken. De speciaal opgeleide instructeurs zullen je aan de hand meenemen waardoor ongelukken worden voorkomen. Kijk daarom goed of ze wel erkend zijn om een geldig brevet te verdienen.

 
 
 
 
donderdag 21 oktober 2021
Lizz