Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Lekker lui in je hangmat

Wat is voor jou dé manier om een ontspannen dag door te brengen? Misschien ga je het liefst lekker series kijken of gezellig shoppen in de stad. Maar heb je weleens gedacht aan een dagje hangmatten? Dat is namelijk een geweldige manier om helemaal te onthaasten en te ontspannen, terwijl je gewoon thuis of in de buurt blijft. Ontdek hoe relaxed het kan zijn om op nog geen meter boven de aarde te bungelen.

 

Hangmat: pure ontspanning

De meeste mensen associëren de hangmat direct met relaxen en ontspannen. Toch hebben de meeste Nederlanders geen hangmat in huis. Dat komt misschien omdat je een hangmat vooral voor je ziet op een tropisch strand, tussen twee palmbomen. Maar waarom zou je datzelfde gevoel niet gewoon in Nederland kunnen hebben? Tijd om de hangmat te (her)ontdekken.

Handgeborduurd geel beugelbadpak van Chilla in bandeau-stijl

Waar komt de hangmat vandaan?

Zoals wel meer goede uitvindingen, komt de de hangmat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Het verhaal gaat dat Columbus (1492) in die gebieden mensen zag slapen in netten tussen de bomen. In hangmatten dus. In eerste instantie werd dit concept door zeelieden gebruikt op boten. Zo’n net of zeil dat gespannen werd tussen twee punten sliep een stuk beter dan de harde en vieze vloer. Maar later zou de rest van Europa ook het voordeel inzien van de hangmat.

Tropisch luieren

Wat is er nou lekkerder dan in je favoriete zomeroutfit in een hangmat te liggen? Geef jezelf een tropisch gevoel door een mooi zomerjurkje aan te trekken waar je je helemaal top in voelt. Of misschien is het zo warm dat je gewoon in je bikini of badpak in je hangmat kan duiken. Maak het gevoel compleet met een tropische cocktail of smoothie. Dat is lekker!

Lascana strandjurk met kleurrijk dessinElegante maxi-jurk van LASCANA

 

In de zon of in de schaduw

Je mag natuurlijk zelf weten of je je hangmat in de zon of in de schaduw hangt. Van origine werden deze zwevende bedjes natuurlijk in de schaduw opgehangen, tussen twee bomen, maar die keus is aan jou. Je kunt handige beugels kopen waar je je hangmat aan op kunt hangen. Op die manier kun je het helemaal zelf bepalen.

Pas op: ontspanningsgevaar!

Als je eenmaal in je hangmat ligt, is het risico heel groot dat je volledig ontspant. Dat wil je natuurlijk graag. Je wilt bijkomen van de hectiek en drukte. Maar pas op: door al dat relaxen vergeet je makkelijk de tijd. Misschien val je wel even in slaap! Het is dus belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Kies dus altijd voor een zonnebrand die past bij jouw huid. En als je een boek wil lezen, kies dan een mooie zonnebril waardoor je rustig kunt lezen.

 

Mee naar het strand of zwembad

Waarom neem je je hangmat niet mee naar het strand of naar het zwembad? Het is toch magisch om die lekkere bries te voelen terwijl je op ongeveer een meter boven het zand bungelt? En wordt het te warm? Dan kun je snel afkoelen in het lekkere water.

Klaar voor de hangmat… Go!

Geef deze zomer in eigen land een tropisch tintje met je hangmat. Laat je zorgen en de hectiek even achter je. Trek je favoriete badkleding aan, kies een mooie plek uit en genieten maar. Klaar voor de hangmat… Go!

 
 
woensdag 29 juli 2020
Lizz