Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Kleuren van het jaar 2016

Ieder jaar wordt door Pantone de kleur van het jaar uitgeroepen. Pantone loopt al jaren voorop in de kleurcodering. De bekendmaking van de kleur van het jaar is voor velen een belangrijk moment. Deze kleur zal namelijk het hele jaar prominent aanwezig zijn in de interieur, beauty en natuurlijk mode industrie. Benieuwd wat de kleur van 2016 is geworden? Kijk dan snel verder!
 
 

Twee kleuren

Dit jaar heeft Pantone voor het eerst gekozen voor niet één, maar twee kleuren. De reden hiervoor is, dat deze twee kleuren moeten zorgen voor balans. De kleuren die zijn gekozen: Roze Quartz, een licht roze kleur, en Serenity, een koele blauwe kleur. Deze kleuren zorgen samen voor kalmte, vriendelijkheid en troost. Volgens Pantone is juist in deze chaotische tijden een gevoel van veiligheid en ontspanning nodig. Deze twee kleuren zouden dit gevoel moeten bieden. 
 
Verder wil Pantone met deze kleuren een statement maken tegen de gendernormen. Het samensmelten van het blauw en roze moet het samensmelten van de genders voorstellen. Een erg mooie achterliggende gedachten vinden wij!
 
Ook in de badmode wereld gaan we deze twee kleuren terugzien! Zijn ze iets voor jou?
Bekijk hieronder de video waarin de kleur van het jaar bekend wordt gemaakt.
 

 

dinsdag 26 januari 2016
Jinke
kleuren, 2016, kleur van het jaar