Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Kitesurfen moet je durven

Er zijn zo veel leuke sporten die je kunt doen op het water. Heb je kitesurfen weleens geprobeerd? Met kitesurfen combineer je zon met water en inspanning. Alleen kitesurfen moet je wel durven. Is het wat voor jou?

Kite plus surf

Kitesurfen is surfen met een vlieger. Dat klinkt redelijk overzichtelijk, maar de praktijk is een stuk ingewikkelder. Om te beginnen is de vlieger een die zo veel kracht kan ontwikkelen dat hij een mens op het water vooruit kan trekken en zelfs meters de lucht in kan slepen. Combineer deze kite met een board dat lijkt op een surfplank en je kunt gaan kitesurfen. Of…? Nee, je moet je beter voorbereiden.

 

Wetsuit en oefenen

Naast een kite en een board heb je een wetsuit nodig. Je wilt namelijk goed bescherd zijn tegen het koude water, bijvoorbeeld als je langere tijd in het water terechtkomt. Als je je gear op orde hebt, begint het oefenen. Je combineert namelijk meerdere sporten: vliegeren en board-sporten. Het is dus het beste om les te nemen, zodat je alle disciplines goed in de vingers krijgt: 1. Leren omgaan met een kite op het land. 2. Vliegen met een kite op het water. 3. Varen met je board.

Zon, zee en surfen!

Als je de basics eenmaal onder de knie hebt, kun je volop genieten van kitesurfen. Het is een perfecte combinatie van zon, zee en inspanning. Natuurlijk hoef je niet de hele dag op je board te staan. Je kunt ook heerlijk chillen op het strand. Vergeet dus niet om ook een perfecte outfit mee te nemen voor op het strand en in de strandtent.

Perfecte strandvakantie

Watersporten zoals kitesurfen zijn perfect te combineren met een relaxte strandvakantie. Dus wat heb je nodig naast je sportuitrusting? Natuurlijk een bikini of zwemshort waar je je helemaal top in voelt. Kitesurfen gaat samen met een sportieve stijl. Gelukkig zijn er genoeg sportieve badpakken en bikini’s die je ook nog eens heel goed staan. En vergeet niet om een zomers jurkje mee te nemen zodat je extra comfortabel bent als je even over de boulevard loopt.

Zonnebril, stranduitrusting en zonnebrandcrème

Maak je outfit af met een zonnebril die bij je past. Een goede zonnebril filtert het UV-licht zodat je geen last krijgt van je ogen. Maar een zonnebril staat vooral erg goed. Het geeft je net die zomerse look die je wilt. Vergeet niet om een lekker groot strandlaken mee te nemen. Als je dan helemaal uitgeput bent van het kitesurfen, kun je daar heerlijk voldaan urenlang chillen en genieten van de zon. Denk daarbij aan de goede bescherming tegen de brandende zon. Aan zee is de zon verraderlijk en verbrand je sneller dan je denkt.

Kitesurfen in het buitenland

Misschien is deze zomer wel een perfecte kans om kitesurfen te leren. Als je eenmaal de basics onder de knie hebt, kun je ook kitesurfen op andere plekken. Misschien wel op een azuurblauwe zee bij Italië. Of ergens in Indonesië. Er zijn zo veel mooie plekken waar je kunt genieten van kitesurfen. Als je durft.

 
 
 
 
 
donderdag 30 juli 2020
Lizz