Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De perfecte badmode voor jouw figuur en leeftijd

Het vinden van de juiste badmode kan een uitdaging zijn, of je nu de voorkeur geeft aan een bikini of een badpak. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe trendy outfit voor je aanstaande vakantie of gewoon voorbereid wilt zijn voor de zomerse dagen: dit zijn de tips om ervoor te zorgen dat je badmode draagt die perfect past bij jouw figuur, en leeftijd.

1. Strapless ideaal voor het peervormige figuur

Vrouwen met een peervormig figuur hebben vaak bredere heupen dan schouders, kleinere borsten en vollere bovenbenen, billen en dijen. Voor dit figuurtype is een strapless badpak of bikinitop een goede keuze. Omdat dit de illusie van bredere schouders creëert. Combineer de bikinitop met een broekje dat laag zit om de nadruk te leggen op het bovenlichaam. Als je je rondingen wilt accentueren, kies dan voor een broekje met een hoge taille.

2. Hoge taille voor het appelvormige figuur

Een appelvormig figuur wordt gekenmerkt door een rond bovenlichaam, grote borsten, brede schouders, een gebrek aan taille en slanke benen. Vrouwen met dit figuur kunnen profiteren van een bikinibroekje met een hoge taille om de aandacht weg te trekken van de buik. 

Kies voor een bikinitop met ruches en plooien om het accent op het bovenlichaam te leggen. Een licht corrigerend badpak kan ook een goede keuze zijn voor een slanker ogende silhouet.

3. Voor het rechte figuur

Een recht figuur wordt vaak geassocieerd met een atletische bouw en weinig borstomvang. Voor dit figuurtype zijn voorgevormde bikini's ideaal, samen met ruches, printjes en horizontale strepen om de illusie van grotere borsten te creëren. Een bikinibroekje met touwtjes aan de zijkant kan helpen om de heupen meer vorm te geven.

4. Voor het zandloperfiguur

Het zandloperfiguur wordt gekenmerkt door grote borsten, ronde billen en een smalle taille. Voor dit figuurtype wordt het afgeraden om een strapless bikini top te dragen, omdat dit de schouders breder kan laten lijken. Kies in plaats daarvan voor een halter- of bikinitop met rechte bandjes. Een effen kleur kan helpen om een grote cupmaat iets te verkleinen.

5. Voor het omgekeerde driehoek figuur

Als je schouders breder zijn dan je heupen en je bovenlichaam voller is dan je onderlichaam, heb je een omgekeerd driehoekig figuur. In dit geval kun je het beste kiezen voor een bandeau- of haltertop, gecombineerd met een broekje dat je vrouwelijke vormen accentueert, zoals een short of een bikinibroekje met brede zijkanten.

Badmode voor de oudere vrouw 60 plus

De trends voor badmode 2024 zijn sterk geïnspireerd op de jaren 80. Maar wanneer je 60 plus bent, zie je jezelf niet meer zo gauw in V-vormige bikini rondlopen. Ongeacht welke figuur je hebt. En ook de hoog getailleerde broekjes draag jij liever niet meer wanneer jij over de boulevard flaneert. Gelukkig is er voor iedere leeftijd deze zomer weer volop keuze uit onze stijlvolle badmode. 

Ben je de 60 gepasseerd? Bezoek dan ook eens Startpagina.nl voor tips over mode voor ouderen. Je vindt op dit platform regelmatig tips en weetjes voor 60 plus over hoe je er slanker uitziet in een badpak of welke modetrends goed passen bij grijs haar

 
dinsdag 9 april 2024
Yvette