Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Kan je verbranden in de schaduw?

Kan je verbranden in de schaduw?

 

Kan je verbranden in de schaduw?

Je hoort vaak mensen zeggen dat je in de schaduw moet wanneer je rood begint te worden, maar kan je dan ook verder verbranden in de schaduw? Veel mensen zeggen van niet, maar is dat echt zo? Dat lees je hier.

 

Bedek je lichaam met kleding

We weten allemaal wel dat zonnestralen heel erg veel energie bevatten. Dat voel je dan ook heel erg goed als de warme op je huid tintelt, daarom vinden we het allemaal zo heerlijk om in de zon te liggen tijdens onze welverdiende vakantie. Maar dat zit natuurlijk ook een gevaar aan, namelijk het verbranden. Want bij een overdosis zal je huid rood worden en ben je dus aan het verbranden. Verbranden kan je dan ook voorkomen door je huid goed in te smeren met zonnebrand. Je gaat er dan vanuit wanneer je kleding aan hebt dat je niet kan verbranden. Dat is echter niet zo. Je kan namelijk heel erg goed bruin worden wanneer je kleding aan hebt. Je moet dus niet denken dat je helemaal veilig bent wanneer je kleding aan hebt, want je kan nog steeds heel erg goed verbranden. 

 
 
 
Wanneer is de zon gevaarlijk?
 

De zon is eigenlijk altijd heel erg gevaarlijk. Vaak wanneer je door begint te krijgen dat je aan het verbranden bent ben je al te laat. Daarom is het heel erg belangrijk dat jij je regelmatig gaat insmeren. Je kan je beter een keer te vaak insmeren dan een keer te weinig. Niemand zit er namelijk op te wachten dat je verbrand tijdens je heerlijke vakantie. Het is namelijk wel de bedoeling dat je gaat genieten van je vakantie en niet dat je de hele vakantie zo rood als een kreeft rond loopt. Je moet het meeste oppassen rond drie uur in de middag. Dan is de zon namelijk het sterkste. Ook moet je je niet vergissen wanneer de zon schijnt en het bewolkt is. Je denkt dan dat de zon juist een stuk minder aanwezig is, maar dat is absoluut niet zo. Bij bewolkt weer kan je nog steeds heel erg goed verbranden. De oplossing is dan ook heel erg eenvoudig. Smeren, smeren en nog eens smeren.

 
 
 
Insmeren tijdens het zwemmen

 

Ben jij toevallig bij het zwemband of het strand en wil je een heerlijke duik nemen? Dan is het ook belangrijk dat jij je gaat insmeren met zonnebrand. De UV-straling weerkaatst namelijk op het water waardoor je heel erg snel kan verbranden. Ook is het belangrijk dat je niet direct na het insmeren in het water springt. Zonnebrand werkt namelijk pas echt goed wanneer je het even in je huid hebt laten intrekken. Het is namelijk zonde om in het water te gaan wanneer het nog niet goed is ingetrokken. De kans op verbranden is dan namelijk heel erg groot. Ook is het belangrijk om goed op de etiketten te letten van de zonnebrand. Er bestaat namelijk zonnebrand die waterproof is.  Zonnebrand dat waterproof is kan dan tegen water. 

 
 
 
 
vrijdag 15 oktober 2021
Lizz