Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Juiste badpak voor wedstrijden

Er is een grote kans dat de bikini die je deze zomer gedragen hebt niet geschikt is voor een watersport zoals waterpolo, een triatlon, wedstrijdzwemmen of baantjes trekken. Om diverse redenen is een badpak geschikter als je snelle tijden moet neerzetten en je tegelijkertijd alle bewegingsvrijheid en minder weerstand wilt hebben in het water. Zwemkleding.nl biedt voldoende keuze in sportbadpakken, maar waar let je op bij het vinden van je juiste badpak? Wij geven je een paar tips.

 

Baantjes zwemmen

Een afzakkende bikini is misschien wel het minst ongemakkelijke wat je kunt dragen tijdens het baantjes zwemmen in het zwembad. Zelfs als je dit 1 á 2 keer in de week recreatief wilt doen, is een investering in een sportbadpak het meer dan waard. Je hebt geen borsten die uit je topje vallen tijden de vlinderslag of de borstcrawl en bikinibroekjes die op je enkels hangen als je aan de overkant van het zwembad bent. Met een goed badpak hoef je je alleen nog maar te concentreren op wat werkelijk belangrijk is. En dat is dat je zo snel en zo soepel mogelijk door het water beweegt. 

 

Een badpak voor het baantjes zwemmen moet ten eerste goed blijven zitten en niet in je beweging hinderen. Zoek je op internet naar een sportbadpak? Dan zul je zien dat je al snel terecht komt bij bekende sportmerken, zoals Speedo en Adidas. Toch moet je je niet helemaal blind staren op een bekend merk, want het materiaal waar het pak van gemaakt is is minstens zo belangrijk. De stof moet, bijvoorbeeld meer dan anders, goed bestand zijn tegen chloor, omdat je als watersporten nu eenmaal vaker in het water te vinden bent. Als je niet let op de chloorbestendigheid kan het zwempak dan ook nog zo goedkoop zijn, het blijkt altijd duurkoop als het al na een half jaar oplost, gaat doorschijnen of gaat slijten. 

 

                             

 

Chloorbestendig materiaal

Een goed wedstrijdpak is gemaakt van materiaal dat goed tegen chloor kan een een goede pasvorm heeft. Ook na maandenlang achter elkaar elke week 3 keer in het zwembad te liggen. Bijvoorbeeld Speedo, die heeft badpakken die gemaakt zijn van het materiaal ‘Endurance+’. Dat is speciaal ontwikkeld voor zwemmers die een paar keer per week in het zwembad te vinden zijn. Met zo’n pak van Speedo weet je zeker dat je badpak niet gaat doorschijnen op den duur en nog jarenlang mooi blijft. De badpakken van Adidas hebben het ‘Infinitex+’ weefsel dat bestaat uit polyestervezels die 100% chloorbestendig zijn. Ze voelen zacht aan, zelfs als het nat is, en hebben een snelle droogtijd.

vrijdag 2 september 2022
Lizz