Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Is zwemmen tijdens je zwangerschap gezond?

 
Het klinkt misschien gek maar het wordt wel massaal aangeraden. Is het zwemmen tijdens je zwangerschap dan wel gezond of is dit juist heel erg slecht? Wij zoeken het uit.
 

Is het echt gezond?

Veel vrouwen willen niet tijdens hun zwangerschap alleen maar op de bank zitten. Ze wel zoveel mogelijk iets aan sporten doen of toch een beetje lichamelijk maar ook mentaal fit te blijven. Zwemmen is hier dan ook erg geschikt voor. Je traint je armen en benen terwijl geen last hebt van je gewicht in het water. Dit komt omdat je namelijk gewichtloos bent in het water. En de kans dat je een blessure krijgt is ook heel erg klein, zwemmen is namelijk een van de veiligste sporten te zijn. Je wilt natuurlijk niet geblesseerd raken tijdens je zwangerschap.

 
 
 
 

Waarom is zwemmen goed tijdens je zwangerschap?

Naast dat je goed je lichaam kan trainen heeft het ook nog andere voordelen. Zo heb je veel minder last van ochtendmisselijk. Er wordt dan ook aangeraden om in het begin elke dag even 30 minuten te gaan zwemmen. Dit geldt dan alleen wanneer je er ook echt energie en zin hebt om even te gaan zwemmen. Als je dit hebt  ga dan in de ochtend zwemmen. In de ochtend zwemmen helpt veel vrouwen tegen ochtendmisselijkheid en geeft ook een heleboel energie voor de rest van de dag.

 
 
 
 

Een kortere bevalling door het zwemmen

Vrouwen die sporten tijdens hun zwangerschap hebben een kortere bevalling als we de tijd gaan vergelijken met vrouwen die niet sporten tijdens hun zwangerschap. Dit blijkt ook uit een onderzoek wat gedaan is door Clapp. Uit dit onderzoek blijkt dat de eerste helft van de bevalling gemiddeld 118 minuten korter was dan van een niet sportende vrouw. Uit een ander onderzoek van Beckmann en Beckmann blijkt dat de bevalling van sportende vrouwen wel 8 uur korter kan duren dan van vrouwen die niet actief zijn voor en tijdens de zwangerschap. Dit is toch al bijna een goede reden om te gaan zwemmen tijdens je zwangerschap?

 
 
 
 

Het is ook prettig voor je baby

Het zwemmen tijdens je zwangerschap is niet alleen voor jezelf prettig maar ook voor je baby. Het helpt je niet alleen om je gezondheid goed te houden tijdens je zwangerschap maar het is ook een leuke manier om samen met je baby te gaan spelen. Je baby geniet namelijk net zo hard als jij. Breng daarom tijdens je zwangerschap regelmatig een bezoekje aan het zwembad. Wij hebben ook nog een extra tip om je baby extra te laten genieten tijdens het zwemmen. Houd je hand aan de zijkanten van je buik en plaats je handen nu iets onder het midden. Til je buik ietsjes op en beweeg langzaam van links naar rechts. Je baby geniet extra van deze beweging en zal er ook rustiger van worden. Iedere vrouw reageert anders tijdens haar zwangerschap daarom is het belangrijk om het eens te proberen. Zo kom je het beste erachter of het ook iets voor jou is.

 
 
 
 

 

vrijdag 30 april 2021
Lizz