Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Is zwemmen in koud water verstandig?

Is zwemmen in koud water verstandig?

 

Nu de zomer afgelopen is en we richting de herfst gaan, gaan de tempraturen natuurlijk ook naar beneden. Toch houden we in Nederland wel van zwemmen, maar is het zwemmen in koud water wel verstandig? Dat lees je hier.

 

Zwemmen in koud water

Het lijkt heel erg vervelend om in het koude water te stappen. In het begin is het dan ook niet echt prettig, maar na de eerste paar zwemrondes krijg je wel heel erg veel energie en is het ook echt prettig. Toch vinden veel mensen het niet verstandig om in koud water te gaan zwemmen. Zij vinden het risico veel te groot dat je onderkoeld raakt of dat er andere ongelukken plaatsvinden, maar zitten er ook positieve dingen aan het zwemmen in koud water? Ja! snel je zwembroek aan dus.

 
 
 
 

Je weerstand versterkt

Je leest vaak in boeken van succesvolle zakenmensen dat het nemen van een koude douche standaard is in hun leven. Het is dan ook zeker waar dat dit een positieve impact heeft op je leven. Het nemen van een koude douche en het zwemmen in koud water versterkt namelijk je weerstand. Dat komt door de schok die je lichaam krijgt van het koude water, door deze schok wordt je immuunsysteem geprikkeld wat weer zorgt dat je lichaam meer witte bloedcellen gaat aanmaken. Door het aanmaken van die witte bloedcellen versterk jij je weerstand weer. Een goede reden om een paar keer per week een koude douche te nemen. We houden er namelijk allemaal niet van om ziek te zijn.

Sportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdruk

 
 
 
 

Je krijgt energie door koud water.

Zoals we hierboven al zeiden moet je even door de tempratuur heen. Wanneer je mentaal en lichamelijk gewend bent aan het koude water krijg je heel erg veel energie. Ook dit is dan weer een reden waarom veel mensen er voor kiezen om een koude douche te nemen in plaats van juist een heerlijke warme. Je krijgt namelijk veel meer energie tijdens een koude douche omdat je dieper gaat ademhalen, je hart gaat sneller kloppen en je voelt je bloed door je lichaam stromen. Dit samen zorgt dan weer voor een verbeterende bloedtoevoer richting je hersenen. Begin de dag dus fris waardoor je aan het einde van je dag ook nog eens fris bent. Heb jij je zwembroek al aangetrokken om een heerlijke koude duik te nemen?

 
 
 
 

Afvallen tijdens het zwemmen

Naast dat je weerstand sterker wordt en dat je meer energie krijgt is er nog een voordeel. Het lijkt bijna alsof er alleen maar voordelen zitten aan het zwemmen in koud water. Het andere voordeel is dat je er ook nog eens van gaat afvallen. Je bent namelijk in beweging waardoor je lichaam aan het verbranden slaat. Wil jij graag afvallen? Denk er dan eens over na om in koud water te gaan zwemmen. Wanneer je in koud water gaat zwemmen versnel je het afvalproces ook nog eens. Je begint de dag goed en verliest ook nog eens een aantal kilo. Dat is toch wat we allemaal wel willen?

Kleurrijk badpak met wikkellook

 
 
 
 
vrijdag 24 september 2021
Lizz