Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Insmeren niet voldoende bescherming

De afgelopen weken hebben we al heel wat bikiniwaardige dagen voorbij zien komen. Héérlijk die dagen waarbij het zonnetje onze huid een paar tintjes donkerder maakt. Maar, je moet wel oppassen, want voor je het weet wordt de zon ietsje té enthousiast… Bovendien is zon niet heel erg goed voor je huid. Goed insmeren dus! Maar, wist je dat goed insmeren alleen niet voldoende was?

 

 

Uit een onderzoek van de Universiteit van Manchester en het Instituut voor Kankeronderzoek hebben voor de eerste keer op moleculair niveau hoe de dodelijkste vorm van huidkanker, maligne melanoom, wordt veroorzaakt. De onderzoekers laten zien dat zelfs als je je met de hoogste factor zonbescherming nog niet genoeg beschermt tegen de sterke UV-straling.

 

“Mensen hebben de neiging om te denken dat ze onoverwinnelijk zijn wanneer ze zonnecrème gebruiken en blijven dan soms extra lang in de zon. Dit onderzoek bewijst dat je dus niet alleen op het product kunt vertrouwen om je huid te beschermen” zegt Julie Sharp van Cancer Research UK.

 

Toch moeten we lekker blijven smeren met het plakkerige goedje: de zonnecrème kan de DNA-schade die de UV-straling toebrengt toch iets beperken. En daarmee wordt de ontwikkeling van de cellen die huidkanker veroorzaakt vertraagd. Hier zijn een aantal tips om de schade nog een beetje te beperken:

  • Draag een hoed in de zon.
  • Bedek jezelf met zoveel mogelijk met (luchtige) kleding. Al gedacht aan een strandjurkje?
  • Zoek de schaduw op als de zon het sterkst is.

 

zondag 15 juni 2014
Esther