Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Iconische filmbikini’s voor jou | Zwemkleding.nl

 

Misschien heb je de afgelopen maanden Netflix of een andere online aanbieder van films en series (her)ontdekt. Er was even minder reden om naar buiten te gaan, dus tijd om ongegeneerd te bingewatchen. Heb je nog films op je kijklijst staan? Wat dacht je van films met beroemde bikiniscènes? We geven je een top 3 van oldies met de meest iconische filmbikini’s. En misschien geeft het je nog inspiratie voor jouw zomeroutfit.

 

Nummer 3: One Million Year B.C. (1966)

In de film One Million Year B.C. schittert Raquel Welch in een bikini gemaakt van dierenhuiden. Ondanks het feit dat ze maar drie zinnen zegt in de hele film, is Raquel in haar prehistorische bikini wereldberoemd geworden.

 

Hippe beugelbikini in bandeaumodel van VENICE BEACH

 

Nummer 2: And God Created Women (1956)

Nog een klassieker: And God Created Women, met Brigitte Bardot als onze iconische bikinidraagster. Bardot heeft de bikini niet uitgevonden, maar ze heeft deze badkleding absoluut groot gemaakt. Voor deze film was de bikini bepaald niet omarmd door de modewereld. Deze film bracht daar verandering in. Dankzij dit optreden van Brigitte Bardot is de bikini inmiddels niet meer weg te denken uit de modewereld.

 

Zwarte beugelbikini met kleurrijke vlakken!2-delige LASCANA bandeau-beugelbikini in blauw of zwart

 

Nummer 1: Dr. No (1962)

Misschien is de bikiniscène uit Dr. No wel de beroemdste filmscène ooit: Ursula Andress die omhoog komt uit de zee terwijl ze gadegeslagen wordt door James Bond. Daarmee is ze de allereerste Bondgirl in de beroemde reeks Bond-films. Later bracht Halle Berry een hommage aan deze legendarische scène door in de Bond-film Die Another Day (2002) op dezelfde manier uit het water te komen.

 

Hippe beugelbikini in bandeaumodel van VENICE BEACH

 
 

Retro bikini’s

De stijlen van bikini’s uit de jaren 60 zijn nog steeds actueel. Retro is terug en nog steeds hot. En er is volop keus. Je kunt dit jaar overal bikini’s vinden die veel lijken op de beroemde bikini’s uit oude films. Oké, behalve dan de bikini van dierenhuiden van Raquel Welch. Kies jouw iconische bikini en waan je een actrice!

 

Bikinitop met beugel van BUFFALO in Happy kleuren!LASCANA bikinibroekje in retro-look met stippenBeugelbandeautop met zomerse print

 

Bijpassende outfit

Natuurlijk wil je naast een iconische bikini ook een bijpassende outfit om er de hele dag stijlvol uit te kunnen zien. Bijvoorbeeld een mooi vallende pareo die je makkelijk om je heen wikkelt. Of wat te denken van een licht strandjurkje? Dit jaar zijn er ook veel lange jurken waarin je je echt kunt voelen als een filmdiva.

 

 

Slippers en sandalen

Maak je outfit compleet met stijlvolle slippers of sandalen. Bij het strand denk je misschien vooral aan eenvoudige flipflops. Maar denk ook eens aan subtiele en gracieuze sandaaltjes, met of zonder hak. Je voelt je net iets meer een filmster met kleding die jouw laat schitteren.

 

 
 

Geniet van de zomer in eigen stijl

Hoe ga jij deze zomer het strand op? Als Brigitte Bardot, als Ursula Andress? Of toch gewoon als jezelf. Bij elk lichaam past een eigen stijl. Gelukkig is het niet moeilijk om inspiratie op te doen. En kom je er even niet uit? Bekijk dan gewoon films met iconische badpakken en bikini’s. Zeker weten dat je zo weet wat je wilt. Succes!

 

vrijdag 24 juli 2020
Lizz