Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe blijft je strandlaken in goede staat?
Heb je net je nieuwe favoriete strandlaken gekocht? Wij snappen dat je graag zo lang mogelijk wilt blijven genieten van je nieuwe aankoop daarom hebben wij enkele tips voor het beste onderhoud van je strandlaken!
 

De eerste keer wassen

Heb je net een strandlaken gekocht? Dan snappen wij dat je hem het liefste zo snel mogelijk wilt gaan gebruiken. Maar toch is dat niet zo verstandig. Het is namelijk verstandiger om te beginnen met de eerste wasbeurt op een koud wasprogramma, of het te wassen in koud water met je handen. Nu denk je misschien maar waarom moet hij eerst gewassen worden? Hij komt toch schoon uit de winkel, ja en nee. Een nieuw strandlaken neemt het vocht nog niet zo goed op. De gebruikte verfstoffen en hetgeen wat het katoen stevig maakt is namelijk waterafstotend. Door de nieuwe handig in het koude water te wassen, spoel je de stof goed uit en zal het beter vocht op gaan nemen. 
 

 
 
 
 

Je strandlaken wassen met azijn?

Felgekleurde strandlakens die nog nooit gewassen zijn, hebben nog veel verfresten. Hierdoor kunnen de kleuren en prints afgeven of doorlopen. Het klinkt misschien gek maar de oplossing hiervoor is azijn. Leg je nieuwe strandlaken eerst in een emmer met witte azijn of water aangelengd met witte azijn voordat je de wasmachine start. Natuurazijn helpt de kleuren te beschermen waardoor je niet voor verassing komt te staan.
 

 
 
 
 

Je strandlaken afspoelen

Na dat je lekker baantjes heb gezwommen in het zwembad of gespeeld hebt met je kinderen in de heerlijke zee ga lekker uitrusten op je strandlaken in de zon om op te drogen. Iedereen wilt het wel lekker om even op je strandlaken te liggen met een heerlijke cocktail er bij en te relaxen. Maar zoals je misschien wel al hebt gelezen in onze vorige blogs is chloor je echte vijand. Dit komt doordat chloorwater uit jouw badkleding wordt opgenomen door je nieuwe strandlaken, kunnen de kleuren verbleken. het drogen in de zon verstrekt dit blekende effect zelfs. Je kunt jezelf voorstellen dat dit proces van vocht absorberen en drogen in de zon niet het beste is om te doen als je de mooie kleuren wilt houden. Daarom is het belangrijk dat je, je even gaat afspoelen voordat je op je favoriete strandlaken gaat relaxen.
 

 
 
 
 

Strandlaken laten drogen of in de droger?

Als je en dag aan het strand of zwembad hebt gelegen prop je zo snel mogelijk als je spullen weer in je tas om mee te nemen naar huis of je hotel. Vaak gaat het strandlaken nog nat mee in de tas en je wasmand. Doordat het vocht niet weg kan, ontstaan er vieze geurtjes in je net nieuwe strandlaken wat natuurlijk heel vervelend en vies is. Daarom is het belangrijk om je strandlaken goed te laten drogen voordat je hem in je tas stopt. Als dat niet kan, haal dan je natte strandlaken direct uit je tas zodra je thuis of op je hotelkamer bent en hang hem over je wasrek of balkon. Zo kan je langer genieten van je favoriete strandlaken en dat is wat je wilt toch?
 

 
 
 
 

 

vrijdag 5 februari 2021
Lizz