Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe zitten je haar en make up goed in de zomer?

Zorgen dat je haar en make-up op een mooie zomerdag goed zitten kan best een uitdaging zijn. Je zweet meer, zwemt vaak en ga zo maar door. Met deze tips kan je ervoor zorgen dat je haar en make-up ook op warme dagen altijd goed zitten!
 

Haar 

Op vakantie gaan is niet zo goed voor je haar. Vooral het vele zwemmen met je hoofd onder water heeft een grote impact op je haar. Zeezout en chloor zorgen ervoor dat je haar enorme uitdroogt en dit wil je natuurlijk niet! Of er een oplossing is? Jazeker! Er zijn ten eerste haarproducten verkrijgbaar die je haar beschermen tegen het water en tegen de zon. 
 
Wil je hier liever geen geld aan uitgeven? Dan is er een andere oplossing voor dit probleem. Zorg ervoor dat je, voordat je in het water springt, jouw haar nat maakt met zoet schoon water. Je haar zuigt namelijk water op. Als je haar al schoon water heeft opgenomen, is er geen ruimte meer voor het chloor of zeewater!

Make-up 

De allerbelangrijkste tip om je make-up goed op zijn plek te houden is een primer. Deze primer breng je als aller eerste aan voor alle andere make up. Dit  zorgt ervoor dat de foundation een stuk beter en langer op je gezicht zal blijven zitten. 
 
Je kunt hierna gebruik maken van een foundation, maar dit is niet de veiligste optie. Zodra je gaat zweten/zwemmen is de kans groot dat je foundation gaat vlekken en er niet meer egaal uitziet. Als je toch wel foundation op wil, zorg dan dat je een minimale hoeveelheid gebruikt. Hoe meer foundation, hoe groter de kans op vlekken…
 
Een betere optie is alleen poeder. Poeder gaat namelijk niet vlekken. Het zorgt ervoor dat je minder glimt, maar zal je wel minder dekking geven dan foundation. Poeder is ideaal om in je tas mee te nemen. Zie je dat je gezicht begint te glimmen? Even gauw met de poederkwast eroverheen en opgelost is het alweer!
 
dinsdag 11 augustus 2015
Jinke
zomer, haar, make up