Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe wordt jij een echte eyecather?

Een zonnebril is niet zomaar iets, het kan je outfit helemaal afmaken. Maar als je dus niet de goede zonnebril hebt, kan het je ook breken. Zonnebrillen zijn er in zoveel verschillende soorten, maten en kleuren. Maar hoe weet jij nu welk model het beste bij jou past? Wij vertellen jou hier waar je op moet letten bij het uitzoeken van een goede zonnebril!

 

                              

 
 

Tip 1: Volg geen trends

Je loopt langs de etalage van de brillenzaak en ziet welke nieuwe modellen dit jaar helemaal hot en happening zijn. Je loopt naar binnen en past hem op, maar tot je verbazing staat hij lang niet zo leuk als dat je in gedachten had toen je hem zag liggen in de etalage. Volg dus niet blindelings de trends, maar kijk ook naar wat je staat.

 

Tip 2: Out of your comfort zone

Er zijn zoveel verschillende soorten en maten en kleuren van zonnebrillen dat je soms niet weet wat je mooi vind. Daarom raden wij aan om verschillende soorten te passen, ook de gene waarvan je bijvoorbaat al dacht dat je die niet mooi vind. Misschien staat die bril jou wel het allermooiste. Dus ga een beetje uit je comfort zone en pas ook de ‘minder mooie’ brillen.

 

                              

 
 

Tip 3: Passen

Bij een dagje kleding shoppen is het vaak passen, passen en nog eens passen. Dit zou je ook met zonnebrillen kunnen doen. Als je een nieuwe zonnebril nodig hebt, moet je natuurlijk goed op jacht gaan en vele modellen bekijken. Als je geen tijd hebt om fysiek naar de winkel te gaan, kun je altijd nog online opzoek gaan. Als je online opzoek gaat let dan even op de volgende regels:

De kleuren: De kleur van je zonnebril is vaak gebaseerd op de kleur van je huid en van je haar. Als je bijvoorbeeld bruin of blond haar hebt kun je kiezen voor een warme kleur, zoals bruin, groen of goud. Maar ook grijs, groen en rood zijn geschikt voor deze haarkleuren. Mensen met zwart haar kunnen kiezen voor een zwart of bruin-gevlekte bril. Mensen met rood/rossig haar kunnen vaak wat meer gewaagde kleuren hebben, zoals koper of chocolade bruin. Maar zachte kleuren staat hun vaak ook goed, iets wat natuurlijk wel weer matcht met hun haarkleur. En mensen met grijs haar kunnen vaak veel felle kleuren hebben, zoals rood, blauw of groen.

De vorm van je gezicht: Dit is een van de simpele basisregels. Kies een montuur dat het tegenovergestelde is van je gezicht. Dat betekend dat je rond montuur uitkiest wanneer je een iets wat hoekig gezicht hebt en een hoekig montuur wanneer je een iets wat rond gezicht hebt.

Beslis niet alleen: Neem altijd iemand mee! Als je er zelf niet meer uitkomt nadat je tientallen brillen gepast hebt, kun je altijd je vriend, moeder of vriendin om hulp en advies vragen.

 

Dit zijn onze tips voor het goed uitkiezen van je zonnebril deze zomer!

dinsdag 17 mei 2022
Lizz