Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe moet ik mijn zwembad onderhouden?

Hoe moet ik mijn zwembad onderhouden?

De zomer komt er weer aan dat betekent dat de zwembaden in de tuinen weer massaal worden opgezet. Dat betekent weer een zware tijd voor de waterleidingen in Nederland maar ook voor de mensen die het zwembad moeten onderhouden. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze het water schoon houden en wat voor onderhoud ze aan het zwembad moeten plegen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt hoe jij deze zomer van je zwembad kan genieten zonder in vies water te moeten zwemmen of in een lek zwembad want dat gaat moeilijk, en je bankrekening zou dat ook niet zo leuk vinden.
 

Het zwembad aanschaffen. 

Het begint allemaal bij het kopen van een goed zwembad. Het ligt er dan ook volledig aan wat je bedoelingen zijn. Met hoeveel mensen ben je van plan te gaan zwemmen, hoeveel ruimte heb je waar je zwembad komt te staan en wil je spelen met kinderen het bad of wil je hem alleen gebruiken om baantjes of rondjes te zwemmen  om in beweging te blijven of lekker af te koelen. Een andere reden kan zijn dat je lekker wilt zwemmen op je luchtbed. Wij krijgen dan ook al zin in de zomer wanneer wij deze blog schrijven. Het is dan ook belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het zwembad wat je op het oog hebt, je kan ook altijd nog laten adviseren met iemand die veel kennis heeft van dit soort zwembaden.

 
 
 
 

Het water moet goed blijven

Je wilt natuurlijk niet in vies water zwemmen. Het is dan ook erg belangrijk dat je PH-waarde en Chloorwaarde goed blijft, maar hoe zorg je hier nou voor? Bij je PH-waarde is het belangrijk dat je regelmatig je water gaat testen. Dit kan gedaan worden door een teststrip of een digitale tester. Het beste is dan ook dat je PH-waarde tussen de 7,2 en 7,6 zit. Afhankelijk van de uitkomst van de test moet je de waarde misschien een beetje bijsturen. Dit kan je doen met PH-plus of PH-min. Bij chloor werkt dit iets anders. Chloor zorgt er namelijk voor dat er geen bacteriën in het water komen. Je wilt natuurlijk de hele zomer genieten van zwembad en niet dat je halverwege ziek wordt. Je kunt je chloorwaarde op peil houden door middel van zoutelektrolyse of chloortabletten. Je moet wel op letten bij chloor want je moet het blijven doseren. Het ideale chloorwaarde voor een zwembad is een 3pppm.

 
 
 
 

Een goede ondergrond is belangrijk

Het is belangrijk dat je zwembad op een vlakke ondergrond staat. Dit is zo belangrijk omdat je zwembad anders lek kan raken of het water niet gelijk is. Wij raden dan ook aan om een gladde ondergrond te maken en er vervolgens nog intex platen onder te leggen. Deze platen maken de ondergrond iets zachter waardoor je ook gewoon in je bad kan lopen en wanneer je dan toch per ongeluk met je voeten op de grond komt dat je, je voeten niet gelijk zeer doet omdat de ondergrond zo hard is.

 
 
 
 

 

vrijdag 21 mei 2021
Lizz