Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe moet ik mijn bikini onderhouden?

Hoe moet ik mijn bikini onderhouden


We mogen eindelijk weer massaal zwemmen, toch heeft het weer ons een beetje in de steek gelaten deze zomer. Maar we mogen niet treuren. We hebben namelijk altijd nog de overdekte zwembaden waar we nog kunnen zwemmen en er komen nog genoeg dagen aan om te genieten aan het strand. Maar hoe moet je nou precies je bikini onderhouden? Dat lees je hier.

 

Draag niet altijd dezelfde bikini

Het is heel erg belangrijk dat je niet elke dag dezelfde bikini draagt, maar wissel je zwemkleding regelmatig af om verkleuringen en slijtage te voorkomen. Het materiaal waar badkledingstof van gemaakt is namelijk een geheugengaren, en daarom heeft je zwemkleding minimaal 24 uur nodig om te drogen en terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Door regelmatig te wisselen van bikini geef jij je bikini deze tijd waardoor jij uiteindelijk langer kan doen met je favoriete bikini.

Tweekleurige bandeaubikini met beugels

 
 
 
 

Welke activiteiten ga je doen?

Naast dat de stof goed moet drogen is het ook belangrijk om te kijken wat je die dag gaat doen. Wanneer je bijvoorbeeld naar een glijbanenpark gaat is het belangrijk dat je niet je nieuwste bikini aandoet. Wanneer je dit wel doet moet je accepteren dat je bikini die dag heel erg gaat slijten. Glijbanen staan namelijk bekent voor het schuren en dat vind je zwemkleding niet fijn. Het zelfde geldt voor raften en canoyoning. Staat dat op de planning voor die dag? Trek dan alsjeblieft niet je nieuwste setje aan.

 
 
 
 

Ga nooit je bikini strijken

De nummer één regel bij zwemkleding is dat je dat absoluut nooit mag strijken. In wat voor omstandigheden dan ook. Wanneer je er wel voor kiest om een strijkbout te gebruiken om je kreukels uit je bikini te krijgen. Kan je bikini kapot gaan. Dat komt namelijk door de hoge temperaturen, deze kunnen ertoe leiden dat je bikini of badpak uit elkaar valt. Dat is toch echt dé grootste nachtmerrie wanneer je juist heerlijk wilt genieten langs het zwembad of op het strand?

s.Oliver triangelbikini verkrijgbaar in 5 mooie kleuren

 
 
 
 

Draag niet je nieuwste bikini in het bubbelbad

Naast strijkbouten en glijbanen is er nog een grote aardsrivaal voor je zwemkleding namelijk het bubbelbad. Wij raden je dan ook absoluut niet aan om je nieuwe of favoriete bikini aan te doen in een bubbelbad. Deze zijn er namelijk heel erg slecht voor. Kies er daarom voor om een oudere bikini aan te doen of de bikini die op nummer twee staat van je favoriete bikini’s. Het is dan nog belangrijk dat je deze goed gaat naspoelen nadat je het bubbelbad uitkomt. Het beste is om dit dan ook direct te doen. Hup het bubbelbad uit en lekker douchen. Wanneer je heerlijk genoten hebt van de douche moet je nog wel even je bikini uitspoelen. Wanneer je ook nog eens je haren hebt gewassen moet je het extra goed uitspoelen. Shampoo is namelijk ook niet bepaald goed voor zwemkleding. Je moet er dan ook wat moeite voor doen, maar dan blijft je favoriete bikini wel in de perfecte staat en kan je er nog veel plezier van hebben.

Zwarte beugelbikini met kleurrijke vlakken!LASCANA Beugelbikini met chique pailletten (2-delig)

 
 
 
 
donderdag 16 september 2021
Lizz