Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe leer ik mijn kind zwemmen in de zomer?


Ook al zijn de zwembaden dicht is het wel fijn dat je kind lekker kan zwemmen in de zomer. Daarom vertellen wij je hoe jij je kind kan voorbereiden op het zwemmen en misschien zelfs wel het een en ander alvast aan kan leren.
 

Een goede voorbereiding is het halve werk

In het begin van de zwemlessen gaan de kinderen eerst aan de slag met het wennen aan water en het watervrij worden. Deze fase is erg belangrijk omdat je niet wilt dat je kinderen bang worden in het water of voor het water, het kan zijn dat dit even duurt. Het gemiddelde is dan ongeveer 3 maanden. Je leert je kinderen dan ook het drijven in water, wat water ongeveer doet en het stuwen op verschillende manieren, draaien het water, onder water gaan en hoe ze op verschillende manieren in het water kunnen gaan zonder in paniek te raken.

 
 
 
 

Wat heb ik nodig om te oefenen?

Veel mensen dat ze veel spullen nodig zijn, dat is helemaal niet zo. Je kan het namelijk zelfs oefenen in het bad of in het opblaasbare zwembad waar jullie in de zomer altijd heerlijk van genieten. Daarom is het ook zo belangrijk dat de kinderen een goede basis zijn en absoluut niet bang zijn voor water. Als dat wel zo is, is de kans groot dat het erg lastig kan worden met het leren van zwemmen. 

 
 
 
 

Hoe kan ik het beste de schoolslagen aanleren

De schoolslag is een ingewikkelde slag om aan te leren bij kinderen die niet bekend zijn met zwemmen. Dit komt ook omdat je twee dingen tegelijk moet doen. Je maakt namelijk je beenslag en de armslag tegelijk. Het ritme dat je hierin gebruiken is ook bekend als appel en kikker. Voor volwassen is dit vaak moeilijk om te begrijpen. Daarom vertellen de zwemdocenten dit ook altijd alleen tegen de kinderen. Het is namelijk erg belangrijk dat de kinderen goed snappen hoe ze iets moeten doen. Kinderen leren zwemmen vooral door het herhalen daarom is het van belang dat het daadwerkelijk ook veel herhaald zal worden. Helemaal nu je niet zelf mag zwemmen met je kind.

 
 
 
 

Bijzondere verrichtingen oefenen

Iedereen kent het wel. Het verschrikkelijke gat waar je door heen moet zwemmen. Buiten dat de kinderen de zwemslagen moeten beheersen moeten ze ook door het gat. Ook dit onderdeel is voor sommige kinderen lastig of spannend. Dit is iets wat je ook zelf kan gaan oefenen. Het is dan belangrijk dat de kinderen duiken zodat ze diepte maken om vervolgens onder water door het gat te zwemmen. Oefen dit bijvoorbeeld in jullie buitenzwembad. Zet een hoepel op de grond en laat je kind daar door heen zwemmen. Als hij dit spannend vind oefenen je eerst met gewoon onder water zwemmen en met diepte maken. Zodra de spanning dan langzaam weg gaat ga je het opnieuw proberen en zwem je eventueel zelf mee. Doe herhaal je dan een paar keer tot dat hij het helemaal zelf doet.

Bandeaubikini van Buffalo

 
 
 

 

vrijdag 23 april 2021
Lizz