Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe kan je het beste je kind voorbereiden op zwe
De zwembaden waren lang gesloten door het corona-virus maar het gaat rond dat de zwembaden weer snel open gaan. Ze zullen open gaan omdat kinderen anders een te grote achterstand krijgen met zwemmen. Het is namelijk wel erg belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd goed leren zwemmen. Helemaal in Nederland. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je kinderen niet kunnen genieten van de zee en het prachtige zwembad zodra we weer op vakantie kunnen.
 

Laat je kind alvast wennen aan het zwembad. 

Verplaats je is in de gedachte van het kind. Ga eens in het zwembad op je knieën zitten op de hoogte van je kind en kijk om je heen. Je ziet dan het zelfde wat het kind zal zien. Een groot vlak water, met allemaal drijvende hoofden er in. Wist jij dat je kind niet meteen zal denken dat het mensen zijn die daar zwemmen? Daarom is het erg belangrijk dat je kind gaat wennen aan de omgeving en langzaam verbouwen op zal gaan bouwen. Ook is het verstandig om met je kind te gaan spelen in het water. Let wel op. Dit moet niet te diep zijn. Begin anders thuis in je bad dit heeft het zelfde effect. Hierdoor leert je kind om te gaan met de tegendruk van het water en met de spetters in het gezicht. Vergeet niet je camera of telefoon mee te nemen. Dit kan namelijk leuke plaatjes opleveren!
 

     

 

Doe spelletjes met het gezicht onder water.

Het is ook heel belangrijk om je kind te leren dat je zonder enige problemen onder want kunt met je gezicht. Pas wel op, ga het niet forceren of dwingen maar doe het spelenderwijs. Begin bijvoorbeeld met een oor onder water te doen en dan langzaam steeds meer van het gezichtje. Hierdoor leert je kind ook dat hij niet bang hoeft te zijn voor water.
 

   

 

Begin met de benen

Wanneer je je kind een zwemslag wilt gaan aanleren is het belangrijk om te beginnen met de benen. Veel ouders willen graag meteen beginnen met de combinatie-schoolslag, maar dat lukt bijna nooit tenzij je een echte topper hebt! Dit komt omdat het voor een klein kind veel te moeilijk is. Begin daarom altijd met de benen, en altijd eerste op de rug.
 

   

 

Oefenen met het liggen op de buik

Op de buik liggen gaat gemakkelijk als je het hebt geoefend met je kind. Het is goed om samen met je kind te gaan oefenen. Laat bijvoorbeeld zien wat er gaat gebeuren als je je hoofd meer achterover gaat doen. Je benen gaan daardoor naar beneden waardoor je niet meer kan drijven. Begin bij de kant, zak door je knieën en zet met een been af tegen de muur en begin te drijven. Las dat goed gaat, oefen het dan vanuit een stilstaande positie. Als het hoofd goed in het water ligt begin je met het kijken naar de bodem. Hierdoor komen de billen namelijk van zelf omhoog. 
 

   

 

donderdag 25 februari 2021
Lizz