Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe kan ik mijn kind leren duiken?

Hoe kan ik mijn kind leren duiken?

 

Veel kinderen hebben angst om te leren duiken. Daarom zie je ook vaak dat ouders zelf de kinderen gaan leren duiken, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

 

Is het nog te moeilijk?

Voor kinderen is het natuurlijk heel erg eng om te duiken in het water. Ze hebben het namelijk nog nooit gedaan en het is een hele grote stap om te zetten. Kinderen vinden het dan ook niet leuk om maar steeds te blijven oefenen omdat ze het eng vinden. Als er één ding belangrijk is voor het leren van dingen is dat er plezier moet zijn. Wanneer kinderen het niet leuk vinden om iets te doen duurt het leren ook heel erg lang of doen ze er alles aan om het maar niet te hoeven leren. Daarom is het belang om het leren zo leuk mogelijk te maken, je kan dan denken aan het geven van beloningen of leuke dingen doe nadat ze het geprobeerd hebben. Dan hebben ze namelijk een doel om voor te werken. 

 

 
 
 
 

Leer stap voor stap

Zoals we hierboven al aangaven is het heel erg belangrijk om plezier te creëren voor kinderen. Naast plezier moeten kinderen ook zelfvertrouwen hebben. Je kan angst namelijk heel erg goed overwinnen door het gewoon te doen, maar daar heb je natuurlijk wel zelfvertrouwen voor hebben. Het oefenen van duiken kan namelijk een hele uitdaging zijn voor kinderen. Daarom is het belangrijk alles stap voor stap te doen. Begin bijvoorbeeld met het leren van in het water springen, dan door de knieën heen etc. Zo wennen ze er aan en krijgen ze ook zelfvertrouwen. Dat heb je namelijk wel nodig, anders gaat het mis en leren ze het niet. Ook is het belangrijk dat je zelf in het water bent. Dan laat je namelijk zien aan kinderen dat niet gevaarlijk is en dat jij ze altijd kan helpen wanneer er iets niet goed gaat. Dit geeft natuurlijk ook weer vertrouwen.

 

 
 
 
 

Creëer uitdaging voor kinderen

Wanneer het duiken goed gaat, kan je ook nog een stapje verder, je kan dan denken aan het duiken door het wel wekende gat.  Ook kan je gaan oefen om te duiken uit stand. Mocht het duiken goed gaan na verloop van tijd. Wanneer je wil duiken vanuit stand is het belangrijk dat je techniek goed is. Ga op de zwembadrand staan en zorg dat je tenen net over de rand heen komen. Krom vervolgens je bennen, houdt je heupen mooi hooi en druk je kin goed op de borst. Leg vervolgens je armen over je hoofd heen en blijf tijdens het duiken je handen zo lang mogelijk volgen. Probeer bij het duiken vanuit stand de voeten zo lang mogelijk op de kant te houden. Wanneer je gaat duiken is het ook mooi om een goede sprong erbij te hebben. Dit is dan wel pas belangrijk wanneer je al redelijk kan duiken, je hoeft dan alleen nog maar de techniek te verbeteren. Voordat je weet kijkt iedereen naar je in het zwembad omdat jij dan super goed kan duiken.

 

 
 
Én een stoere zwembroek of mooie bikini maakt het allemaal nog een stuk leuker. Bekijk ons aanbod hier!
 
 
 
zaterdag 9 oktober 2021
Lizz