Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe kan ik beginnen met winterzwemmen?

 

We weten allemaal wel dat zwemmen veel voordelen heeft voor ons lichaam. Veel mensen gaan dan ook naar het binnenzwembad wanneer het winter wordt, maar je kan ook kiezen om te gaan winterzwemmen, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

 

Zorg voor toezicht

Wanneer je een beginner bent is het net zoals bij andere dingen belangrijk dat er goede toezicht is. Het maakt dan ook niet uit waar je gaat zwemmen, in de zee, rivier of in een meer. Water biedt namelijk meer risico’s en gevaren dan een zwembad. daarom kan je het beste zwemmen in een gebied met bemande reddersposten en in afgezette zones. Ook kan je natuurlijk iemand meenemen zodat er nog extra toezicht is. Wil je graag een duik nemen in de winter en is er geen zwemplek bij je in de buurt? Neem dan zoals we al eerder aangaven iemand mee of ga op een plek zwemmen waar heel erg veel mensen zijn. Dan kan je namelijk nog alarm slaan mocht er iets mis gaan. Het kan namelijk voorkomen dat er een plotselinge stijging van het water plaatsvind wat je kan verrassen waardoor je in paniek raakt. Alleen zwemmen mag je dan ook nooit doen. Er moet altijd iemand in de buurt zijn. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Je kan een ongeluk dan ook beter voorkomen dan op zoeken.

 

Let goed op het weer

Is het bewolkt of is er volop zon? Dat maakt niet uit, je moet altijd rekening houden met het weer. Je verwacht het waarschijnlijk omdat je eigenlijk niks met het weer te maken hebt, maar toch is het belangrijk om goed op het weer te letten. Wij raden je dan ook aan om alleen te gaan zwemmen wanneer het water kalm is en er weinig stroming is, aan zee kan je dit zien aan de kleur van de vlag. Is er toevallig geen vlag? Dan raden wij je aan om op internet te zoeken. Je kan namelijk ook altijd vragen aan de reddingsbrigade die op het strand aanwezig is. Zij zullen je dan een passend advies geven. Wanneer zij aangeven dat je beter niet kan gaan zwemmen is het ook belangrijk om je aan dit advies te houden. Zij geven je dat advies namelijk niet voor niets.

 

Zorg dat je herkenbaar bent

Voor je een duik neemt in het water, is het aan te raden om de afstand tussen twee punten te bepalen. Nu vraag jij je waarschijnlijk af waarom dat zo belangrijk is. Dat is zodat mensen aan de kant je altijd kunnen herkennen. Ook is het verstandig om langs de rand van het water te zwemmen en nooit de zee diep in te gaan.  Wil jij juist de uitdaging opzoeken? Dan is het belangrijk dat je goed op de andere watersporters let. Je bent waarschijnlijk niet alleen en je wilt geen botsing veroorzaken midden op zee. De zee is namelijk niet alleen van jou, maar ook van andere mensen. Let hier dus goed op.

 
 
 
 
dinsdag 23 november 2021
Lizz