Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe houd je je zwemkleding mooi?

Je favoriete bikini of badpak wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar zee, zout, zon en zonnebrandcrème zijn allemaal boosdoeners voor je zwemkleding. Hoe kan je je badmode nou zo lang mogelijk mooi houden?

 
Chloor
Chloor is echt een boosdoener voor je zwemkleding. Ga je een paar keer per week baantjes trekken in het zwembad? Doe dit dan in een ouder en goedkoper badpak en bewaar je mooie badpak voor dagjes naar het strand en je vakantie.
 
Zonnebrandcrème
Smeer je voordat je naar buiten gaat in. Trek je zwemkleding niet gelijk aan, maar trek dit pas een half uur na het insmeren aan. Dit zorgt ervoor dat de zonnebrandcrème geen lelijke vlekken kan veroorzaken in je zwemkleding.
 
Wassen
Spoel direct als je thuis bent je bikini of badpak uit. Zo spoel je al een groot deel van het chloor of zout weg. Was je badkleding nooit met een gewone bonte was mee! Sommige badmode kan wel in de wasmachine, maar hier moet je het etiket voor raadplegen. Was je zwemkleding met de hand in een fijnwasmiddel en koud water. Wil je je zwemkleding toch in de wasmachine wassen, kies dan voor een fijnwas programma.
 
Drogen
Wring je zwemkleding nooit uit! Hang je bikini of badpak op een plek waar het uit kan lekken. Kan je het niet buiten ophangen? Hang het dan over de doucherail of boven je bad. 
 
 
zondag 3 februari 2013
Claudia
zwemkleding, badmode, wassen, onderhoud