Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe houd je je zwembroek of bikini mooi? Deel 2

 

 

In onze vorige blog hebben we 3 tips besproken hoe je langer plezier kunt hebben van je zwemkleding. Lees ze hier terug. Een bikini, zwempak of zwembroek is een delicaat kledingstuk waar je extra zuinig op moet zijn. In deze blog geven we je tips 4 tot 6 voor een lange levensduur van je badkleding.

 

 

4. Uitspoelen en wassen

Tijdens een dagje aan het strand heeft je bikini het zwaar te verduren. Spoel je zwemkleding daarom direct uit. Dat kan gewoon met koud of lauw water. Zo verwijder je de schadelijke stoffen. Vervolgens is het goed om je zwemkleding regelmatig te wassen, het liefst met de hand. Natuurlijk doe je dat volgens de wasvoorschriften op het etiket. Het is daarbij het best om je bikini niet lang te laten weken in het sopje. Spoel het meteen weer uit.

 

 
 

5. Drogen

Bijna iedereen zal uit een soort automatisme na het wassen de zwemkleding willen uitwringen. Maar doe dat niet. Daarmee zul je namelijk de stof beschadigen. Wringen is slecht voor de elasticiteit van de stof, zodat het risico ontstaat dat de stof gaat lubberen. Laat je zwemkleding gewoon aan de lucht drogen, het liefst door het neer te leggen, bijvoorbeeld op een handdoek. Als je je zwemkleding ophangt, kan die uitrekken en uit model raken. Zoals eerder besproken, vervagen de kleuren sneller door veel zonlicht. Laat dus je bikini niet in de volle zon drogen. Gooi hem ook niet in de wasdroger, want de hitte is niet goed voor de stof. En last but not least: berg je zwemkleding pas op als de stof helemaal droog is!

 
 
 
 

6. Voor het eerste gebruik

Om de kleuren van je zwemkleding langer mooi te houden, kun je die vóórdat je die voor het eerst gebruikt, een speciale behandeling geven. Dat kun je doen door je bikini, zwempak of zwembroek ongeveer een halfuur te laten weken in een oplossing van natuurazijn en water (verhouding 1 eetlepel natuurazijn op 1 liter water). Deze behandeling fixeert de kleuren van de badstof, zodat ze langer fel en stralend blijven.

 

Stappenplan

Misschien ben je niet zo’n lezer. Ik snap dat het veel informatie is. Daarom nog even de tips op een rijtje:

1. Smeer je in met zonnebrandcrème voordat je je zwemkleding aantrekt

2. Neem voordat je gaat zwemmen een douche om de stof nat te maken

3. Trek een oude zwembroek aan als je wild gaat glijbanen

4. Spoel de zwemkleding goed uit met koud of lauw water

5. Zorg voor goede droging vóór het opbergen en wring je zwemkleding nooit uit

6. Behandel de badstof met natuurazijn en water voor het eerste gebruik

 

 
 
 
 
 
 

Lange zwempret

Met deze tips kan niet anders dan dat je volgend jaar nog steeds verliefd naar je bikini kijkt. De kleuren zijn nog steeds even mooi en de stof is nog steeds net zo elastisch. Je bent nu al klaar voor de volgende zwemsessie. Laat de volgende zomer of volgende vakantie maar komen!

 
 
 
 
maandag 24 augustus 2020
Lizz