Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe houd je je zwembroek of bikini mooi? Deel 1


 

 

Voor veel Nederlanders zit de vakantie erop. Dat betekent: weer aan het werk of terug naar school. Het weer blijft mooi, maar misschien heb je niet meer zoveel tijd om elke dag te genieten van het strand. Met pijn in je hart berg je je zwembroek of bikini weer op in de kast. Wat kun je doen om je zwemkleding mooi te houden? In deze blog geven we 3 tips.

 

Hete zomer

Het kan haast niet anders dan dat je de afgelopen weken verkoeling hebt gezocht bij het water. Het waren echt hete weken. We hebben een hittegolf meegemaakt met een uniek warmterecord: het was 8 dagen lang 30 graden bij het meetstation in de Bilt. Bovendien was het de warmste week ooit, met een gemiddelde temperatuur van 33,1 graden. Wat is het dan lekker om in je badpak, bikini, zwembroek of zwemshort aan het strand te liggen. Wat is water dan verkoelend!

Sportief LASCANA badpak met prachtig rugpand | blauw of roodCorrigerend badpak in zwart/blauw, ook voor grote matenCorrigerend bpc selection badpak met prachtige pauwenveer print

 
 

Slijtage

Je draagt je zwemkleding relatief weinig. Misschien maar een paar dagen per jaar. Maar in die tijd krijgt je badpak of bikini het zwaar te verduren. Denk maar aan het zonlicht, het zoute water, zonnebrandcrème, zweet en eventueel de chemicaliën in het zwembad. Die elementen kunnen ervoor zorgen dat je badkleding snel slijt. De mooie kleuren kunnen makkelijk vervagen en je kunt slijtplekken krijgen. Gelukkig kun je een hoop doen om dit te voorkomen. We delen graag een paar tips met je.

 
 
 
 

1. Eerst insmeren

Zonnebrandcrème kan vlekken geven op je badkleding. Smeer je daarom het liefst in met zonnebrand voordat je je zwembroek, badpak of bikini aantrekt. Dat is niet alleen beter voor je zwemkleding; het zorgt ook voor een gelijkmatiger verdeling van de crème zelf.

 

2. Douchen

In zwembaden moet je douchen voordat je het water in gaat. Dat is niet alleen hygiënisch, het is ook goed voor de stof van je zwembroek of badpak. Het effect van bepaalde chemicaliën in zwembaden, zoals chloor, is namelijk minder groot als de stof van tevoren nat gemaakt is. De vezels van de stof zijn namelijk al gevuld met gewoon water, waardoor de chemicaliën minder effect hebben op de stof. En oh ja, shampoo is niet goed voor je zwemkleding. Gebruik dus liever geen shampoo als je aan het douchen bent met zwemkleding aan.

 
 

3. Glijbanen

Er zijn van die dagen dat je van tevoren weet dat je zwemkleding het zwaar te verduren krijgt. Glijbanen en andere speeltoestellen brengen de stof van je zwemkleding in contact met ruwe oppervlakken die zorgen voor slijtage. Simpele tip: als je weet dat je dit gaat doen, kun je misschien beter een ‘oude’ zwembroek of bikini aantrekken. Deze ruwe oppervlakken hebben namelijk geen goed effect op je zwemkleding.

Delicate stof

Je bikini, badpak, zwembroek of zwemshort is een delicaat kledingstuk. Het is anders dan alle andere kleding die je in je kast hebt hangen. Het is kleding die je draagt in de zomer, als je je van je beste kant wilt laten zien. Daarom verdient deze kleding een bijzondere behandeling. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen om je zwemkleding in topconditie te houden? In onze volgende blog bespreken we nog een aantal tips.

Venice Beach 2-delige beugelbikini met animal-printLASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)Comfortabele zwemshort s. OliverSportieve zwemboxer met contrasterende zijkant en logo-opdruk

 
 
 
 
zaterdag 22 augustus 2020
Lizz