Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Hoe ga je veilig onder de zonnebank?

 

 

Het is altijd belangrijk om veilig onder de zonnebank te gaan. Daarom geven wij jou algemene tips waar je op moet letten bij je volgende bezoek aan een zonnebank.

 

Bepaal je huidtype

Niet alle huidtypes zijn geschikt voor zonnebanken. Daarom is het belangrijk om eerst je huidtype te bepalen. Dit kan snel met een huidtype test die bij veel zonnestudio’s aan te vragen is. Dan kun je controleren of jouw huidtype UV-gevoelig is of niet.

 

Het is wel zo dat als je tot huidtype 1 behoort, je beter niet onder de zonnebank kunt gaan. Je huid is dan erg gevoelig voor UV-straling, waardoor je erg snel verbrandt. Behoor je tot huidtype 2, dan mag je onder de zonnebank gaan als je je huid beschermd met zonnebrandcrème. Verbranden zit in een klein hoekje. Voor huidtype 3 en 4 is voorzichtigheid nog steeds belangrijk, maar je verbrandt een stuk minder snel.

 

Ben je een beetje onzeker over je huidtype of weet je niet wat er wel of niet mag bij jouw huidtype? Vraag dan advies aan bij de medewerkers van de zonnestudio.

 

 

                                   

Opbouwen

Last minute voor vakantie nog even een uurtje naar de zonnestudio? Het klinkt misschien verleidelijk, maar het is geen goed idee. Het is belangrijk dat de huid rustig kan wennen aan UV-straling. Daarom raden we aan om het proces stap voor stap op te bouwen. 

 

De gebruiksduur van de zonnebank is afhankelijk van het huidtype. We raden je aan om niet langer dan twintig minuten van de comfortabele warmte van de zonnebank te genieten. Daarna werkt de bruining minder goed en kan het schadelijk zijn voor de meeste huidtypes. 

 

Douchen

Sommige mensen denken dat de bruine kleur direct na het douchen verdwijnt. Nogmaals: dit is een fabel! Het is niet zo dat de bruine kleur op de huid zit en je het eraf kunt wassen. De bruine kleur wordt door de huid opgenomen en verdwijnt dus niet zomaar. Het zit in je huid.

 

Na het douchen is het belangrijk om een ​​verzorgende crème te gebruiken, zoals bodylotion of aftersun. Een aftersun voedt je huid en zorgt ervoor dat je bruine teint langer aanhoudt. Er is dus geen reden om het niet te gebruiken. 

                                                

 

 

Veiligheid boven alles 

Veiligheid is ook een topprioriteit onder de zonnebank. Je huid verzorgen is niet alleen belangrijk  tijdens het zonnen, maar ook daarna. Dit is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je kleurtje. Als je veilig gaat zonnen, zul je ook merken dat je bruine kleur langer aanhoudt.

vrijdag 28 oktober 2022
Lizz