Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

High waisted bikini meest populair

High waisted bikini broekjes meest populair

 

De high waisted bikini is inmiddels niet meer weg te denken uit de wereld van zwemkleding. Ook dit jaar is deze bikini de meest gewilde én meest verkochte bikini. Maar wat maakt de high waisted bikini zo bijzonder? Wij zochten het voor je uit!

 

 

High waisted bikinibroekje

Allereerst is de high waisted bikini natuurlijk zeer flatterend. Dit komt bijvoorbeeld door het broekje. High waisted staat namelijk voor “hoge taille”. Dit houdt in dat het broekje van een high waist de huid vanaf de navel (taille) tot aan het kruis bedekt. Een normaal bikinibroekje begint lager, namelijk vaak op de heupen. De vorm van een high waisted bikinibroekje heeft meerdere voordelen. Door de hoge uitsnede lijken benen bijvoorbeeld langer. 

 
 

Mooie, lange benen

Wie niet gezegd is met lange benen heeft veel baat aan een high waisted bikini. Door de hoge uitsnede lijken je benen namelijk optisch langer. Lange benen worden overal ter wereld geassocieerd met schoonheid. Hierdoor is de high waisted waarschijnlijk zo populair. Dit betekent natuurlijk niet dat wanneer jij geen lange benen hebt dat je niet mooi bent!

 

Corrigerende werking

Naast optisch langere benen heeft een high waisted bikini ook een corrigerende werking. Doordat het bikinibroekje tot aan de taille reikt lijkt het alsof je taille smaller is wanneer je een high waisted bikini draagt. De zoom, of rand van het bikinibroekje “duwt” de taille namelijk naar binnen. Dit zorgt voor een zandloper-effect. Een lichaamsvorm waarbij de schouders en heupen even breed zijn, maar de taille juist extra smal.

Weg onderbuikje

Een high waisted bikini is bij uitstek ook heel geschikt voor het verbergen van een onderbuikje. Mocht je hier last van hebben, dan biedt een high waisted bikini uitkomst. Ook dit betekent niet dat wanneer je een onderbuikje hebt dat je niet mooi bent!

Geschikt voor elk lichaamstype

Een high waisted bikini benadrukt je rondingen op een positieve manier. Door het slankmakende effect bij de taille lijkt het alsof je prachtige rondingen hebt. Niet alleen geschikt voor vrouwen die (naar eigen inzicht) ietsje te zwaar zijn, maar ook voor vrouwen die vinden dat ze te weinig rondingen hebben. De high waisted bikini staat eigenlijk iedereen, ongeacht je gewicht en lichaamsvorm!

 

Retro look

Naast de optisch langere benen en corrigerende werking heeft de high waisted bikini natuurlijk ook een klassieke, elegante retrolook. Met name in de jaren 60 droeg men uitsluitend high waisted bikini’s. We kennen de jaren 60 natuurlijk als een tijd waarin de pin-up look heel populair was (denk aan Marilyn Monroe). Waarschijnlijk spreekt dit veel vrouwen aan bij het dragen van een high waisted bikini. En geef ze eens ongelijk!

 

Comfortabel en goedzittend

Een high waisted bikini ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens heel comfortabel en blijft goed zitten bij een stevige duik. Veel vrouwen vinden een high waisted bikini comfortabel omdat hij helpt bij het in toom houden van de onderbuik, maar ook omdat een high waisted bikini een prettige pasvorm heeft. Een ‘normaal’ bikinibroekje blijft in vergelijking met een high waisted bikinibroekje namelijk minder goed zitten bij een stevige duik.

donderdag 12 maart 2020
Lizz