Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het zwembad kan weer uit de schuur

Waarom zou je naar het strand gaan als je je eigen zwembad in je tuin kan zetten. wij vertellen je alles over het aanschaffen, opzetten en het onderhouden van je zwembad.

 

Vorige week was het nog kerst en nu staat de zomer alweer voor de deur! Wat gaat de tijd toch snel. Het is de hoogste tijd om de tuin weer zomer-klaar te maken, dus het zwembad kan weer opgezet worden. Dat betekend weer een zware tijd voor de waterleidingen in Nederland, maar ook voor de mensen die het zwembad moeten onderhouden. Veel mensen vragen zich dan ook af hoe ze het water schoon kunnen houden en wat voor onderhoud ze aan het zwembad moeten plegen. Daarom hebben wij een paar tips op een rij gezet die jou de zomer door helpen en je zwembad schoon houdt.

 

Aanschaffen van het zwembad

Het begint natuurlijk allemaal bij het kiezen en kopen van een goed zwembad. Dus bedenk je eerst wat je bedoelingen zijn. Met hoeveel mensen wil je in het zwembad kunnen zitten? Heb ik wel genoeg ruimte in de tuin? Wil je een kleind badje om pootje te baden of wil je echt actief wat kunnen ondernemen in het zwembad? Het is dus erg belangrijk dat je goed onderzoek doet naar het zwembad wat jij op het oog hebt, of deze aan je wensen voldoet, maar je kan je natuurlijk voor dit soort dingen ook laten informeren door een ervaren persoon.

                              

 
 
 

Zorg ervoor dat je water goed blijft


Niemand wil zwemmen in vies zwembadwater, dus betekend het dat je het zwembadwater goed moet onderhouden. Het is dan ook erg belangrijk dat je PH-waarde en Chloorwaarde goed blijft. Dit doe je door regelmatig je water te testen. Dit kun je doen met een teststrip of een digitale tester. Je PH-waarde moet ongeveer tussen de 7,2 en de 7,6 zitten. Om dit op peil te houden maak je gebruik van PH-minus en PH-plus. Dit zijn poeders waarbij je de PH-waarde kunt verhogen of verlagen.

 

Met chloor werkt het iets anders. Chloor zorgt er namelijk voor dat er geen bacterien in het water komen. Je wilt natuurlijk de hele zomer kunnen genieten van het zwembad en er niet halverwege ziek van worden. Je kunt je chloorwaarde op peil houden doormiddel van zoutelektrolyse of chloortabletten. Je moet wel opletten bij chloor, want je moet blijven doseren. De ideale chloorwaarde voor een zwembad is 3pppm.

 

Een goede ondergrond is erg belangrijk


Het is belangrijk dat je zwembad op een zo vlak mogelijke ondergrond staat. Dit is zo ontzettend belangrijk, omdat je zwembad anders lek kan raken of het water staat niet gelijk. Als je water niet gelijk staat, is het aan de ene kant wat zwaarder dan aan de andere kant en kan het aan de zijkant gaan scheuren. Wij raden dan ook aan om een gladde ondergrond zelf te maken (indien nodig) doormiddel van ondertegels. Deze tegels zijn een soort van kussens en maken de ondergrond wat zachter.

                              

 
 
 

Beste temperatuur om je zwembad op te zetten


Dit jaar hebben we een zachte winter gehad en heeft het zelfs nog even gesneeuwd en gehageld in begin April. Je zal het niet denken, maar eind April is toch echt de beste tijd van het jaar om je zwembad op te zetten. Rond deze tijd is het ongeveer tussen de 10 en 15 graden Celsius. In deze temperatuur is het heerlijk om je zwembad op te zetten zonder dat je jezelf helemaal weg zweet.

 

Voordelen van vroeg opzetten van je zwembad


Het vroeg opzetten van je zwembad heeft nog meer voordelen. Zo heb je alle tijd om je PH-waardes en chloorwaardes van je zwembad goed te krijgen en je kan je zwembad al op een natuurlijke wijze verwarmen. Zo heb jij eind Mei al een lekker verwarmd zwembad in de tuin staan. Daarnaast begint het zwembad seizoen in eind Mei en heb je tot die tijd genoeg tijd om je zwembad zwem-klaar te krijgen.

                              

 
 
   
vrijdag 6 mei 2022
Lizz