Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het verschil tussen een badjas en een ochtendjas

Het verschil tussen een badjas en een ochtendjas
 
Je hebt er zelf vast ook wel eens aan gedachte om een badjas of ochtendjas te gaan dragen na het douchen of in de ochtend aan de ontbijttafel. Toch halen mensen een bad- of ochtendjas nog wel eens door de war. Daarom zetten wij de verschillen even op een rijtje. 
 

Namen die vaak door elkaar heen worden gehaald

Zoals we hierboven ook al zeiden worden deze jassen vaak door elkaar gehaald. Daarom hebben wij er bij Zwemkleding.nl voor gekozen om vooral de naam badjas aan te houden. Zo weten wij namelijk zeker dat deze namen niet door elkaar worden gehaald. Er is namelijk niks vervelender dan een verkeerde bestelling. Zo weten wij altijd zeker dat de klant het juiste product krijgt. 

 
 
 
 

Wat is een badjas?

Een badjas is een jas om snel aan te trekken wanneer men naakt is, bijvoorbeeld na een bad. Badjassen worden gemaakt van een heerlijke zachte en zware stof. Hierdoor blijf je ook nog eens lekker warm na je douche en droog je ook goed op. Een badjas neemt namelijk heel erg goed vocht op. Het mooie aan een badjas is dat je niet naakt door huis hoeft te lopen na het douchen of wassen. Dit is de grootste reden dat mensen vaak kiezen voor een badjas. De meeste mensen kiezen namelijk ook voor een katoenen badjas. Ze kiezen hiervoor omdat je een katoenen badjas overal voor kan gebruiken. Iedereen snapt dan ook wel dat je beter een badjas kan aanschaffen die je overal voor kan gebruiken dan een badjas die in de winter te koud is en in de winter te dik. Plus een badjas die water en vocht opneemt is ook wel mooi meegenomen. 

 
 
 
 

Wat is een ochtendjas?

De naam zegt het eigenlijk al. Een ochtendjas is een mantel die men over zijn pyjama kan aantrekken voordat ze zich definitief aan gaan kleden. Ochtendjassen worden vaak gemaakt van lichte en dunne stoffen. Hierdoor krijg je het niet snel te warm en zit het ook nog een comfortabel over je pyjama. Er zit dus echt verschil tussen een ochtend- en badjas. Zoals we hierboven ook al aangaven zit er echt verschil in. Vaak denken de mensen dan ook wel achteraf “Oh ja, dat wist ik wel.”.

 
 
 
 

Waar worden badjassen van gemaakt?

We hebben het hierboven al heel even behandeld. Maar badjassen worden gemaakt van badstof, katoen, microfiber of fleece. Fleece is een sterke isolerende stof. Het nadeel van een fleece badjas is dat het geen water opneemt. Dit kan dus wel een probleem zijn wanneer je net uit de douche stapt. Je wil namelijk wel dat je badjas een beetje water op kan nemen. Helemaal op de plekken waar het al zo moeilijk is om je goed droog te maken met een handdoek. Wanneer je een badjas koopt om aan te trekken na een douche of bad is het wel belangrijk dat je dan niet voor een fleece badjas gaat. Je kan dan beter voor een stof gaan die goed water op kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan een katoenen badjas. 

 
 
 
 

 

vrijdag 27 augustus 2021
Lizz