Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het verschil tussen de zwemboxer en de zwemshort

 
Veel mannen vragen zich altijd af wat voor zwembroek moet ik nou kopen of dragen? Moet ik nou een zwemboxer aan of juist een zwemshort en wat is nou precies het verschil? Wij leggen je het uit.
 

Het grootste verschil

Het grootste verschil tussen een zwemboxer en zwemshort is eigenlijk heel makkelijk. De zwemboxer is heel erg nauwsluitend, dat betekent dat hij strak zit. Je kan deze zwembroek dan ook vergelijken met een strakke boxerschort voor mannen. Meestal zitten de zwembroeken wel wat strakker dan normaal ondergoed bij mannen. Dat is wel belangrijk om te onthouden.
 

BENCH zwemshort in blauw streepdessin bij OTTOHelderblauwe zwemshort

 
 
 
 

Het materiaal van de zwembroeken

Ook zwembroeken bestaan niet allemaal uit het zelfde materiaal. Ze verschillen dus niet alleen in lengte en pasvorm maar ook in materiaal. Zwemboxers bestaan meestal uit 80% polyamide en 20% elastan en de zwemshort bestaat meestal uit 100% polyester. Het verschil in materiaal betekent niet gelijk dat de ene zwembroek slechter is dan de andere. Beiden soorten materialen hebben namelijk verschillende eigenschappen en hun eigen doel. De zwemboxers moeten nauwsluitend zijn rondom het lichaam, terwijl de zwemshort juist een wijde vorm moet hebben. Ook dit is belangrijk om te weten. 
 

 
 
 
 

De leeftijd en mode spelen ook een rol

Veel mensen weten het niet maar de zwembroeken hebben al een hele lange geschiedenis. Dit komt omdat ze al jarenlang gebruikt en gedragen worden. Vroeger droeg iedereen dan ook een strakke zwemboxer ook wel bekend als de speedo. De laatste jaren is dit beeld juist veranderd. De zweemboxer is het mode item voor mannen van 2019 voor op het strand of in het zwembad.  Toch lopen jongeren liever in een ander model zwembroek. Puur omdat de zwemboxer een beeld heeft gekregen dat alleen oude mannen hier mee lopen. Er lopen ook wel jongeren met een zwemboxer omdat het ook wel weer wat heeft.
 

 
 
 
 

De regels van een zwembad.

De regels van een zwembad speelt natuurlijk een grote rol omtrent het dragen van een zwembroek. De zwemboxer is namelijk in alle landen toegestaan om te dragen bij het zwembad. Dit is met de wijde zwembroek en de zwemshort niet altijd zo. In sommige landen is deze zwembroek dan ook verboden uit het hygiënisch oogpunt. In deze landen controleert men ook streng op het gebruik van de juiste badmode in zwembaden. Dit komt omdat mannen vaak ook buiten het zwembad in een zwemshort rond lopen. Hierdoor blijft er sneller vuil en troep in hangen wat uiteindelijk weer in het zwembad terecht komt. Op stranden maakt het dan ook niet uit wat voor badmode je draagt, hier zijn dan ook geen regels voor. 
 

 
 
 
 

Wat wil de vrouw

Ja de input van een vrouw is ook erg belangrijk als het gaat om een goede zwembroek. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat vrouwen mannen liever in een strakke zwemboxer rond zien lopen dan in een wijde zwemshort. Veel vrouwen vinden een man in een strakke zwembroek dan ook erg sexy. Vrouwen kiezen dan ook sneller voor een mooie strakke zwemboxer en niet voor de wel bekende zwemslip. 
 

Zwemboxer met contrasterende strepen

 
 
 
 

 

vrijdag 19 maart 2021
Lizz