Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het dragen van een hoed: waarom zo belangrijk?

Het liefste zit je natuurlijk op het strand met je haren in de wind. Een zonnehoed spreekt je daarom waarschijnlijk niet aan, maar misschien is het toch verstandig om een hoed te gaan dragen. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen het je uit!

 

Draag ik deze zomer een hoed?

Het antwoord is heel simpel: Ja. Want zelfs als je je insmeert met zonnebrandcrème, ben je nooit volledig beschermt tegen de zon. De Belgische voorzitter van Euromelanoma, dermatoloog Thomas Maselis zegt: 'Zonnebrand is goed op voorwaarde dat die goed wordt uitgesmeert, maar we weten dat mensen dat te weinig doen. De eerste keuze is dus wel degelijk een hoed.' Het beste is om het te combineren, zonnebrand én een hoed. De hoed bedekt het grotendeel van je hoofd, gezicht en schouders, maar niet de rest van je lichaam. Dus de rest van je lichaam kun je dan insmeren met zonnebrandcrème.

 

'Een hoed kan huidveroudering en huidkanker voorkomen. Zeker als je lange wandelingen of fietstochten maakt of de hele dag op het strand ligt. Dan kun je best een hoed opzetten.' Huidkanker is de meest voorkomende en snelst stijgende vorm van kanker met jaarlijks 37.000 nieuwe gevallen.

 

                              

 

Wat voor hoed of pet moet ik dan dragen?

Hoeden met een brede rand beschermen het beste tegen de zon. Een pet bedekt alleen maar je voorhoofd, neus en kin. Dus niet je oren en kaken.

 

Hoe dichter de stof van je hoed geweven is, hoe beter deze beschermt tegen de zon. Je kiest dus niet voor een hoed die gemaakt is van stro, deze is namelijk te licht geweven. Donkere kleuren bieden ook een betere bescherming dan lichtere kleuren.

 

Kan een hoed een zonnesteek voorkomen?

Vooral jonge kinderen en mensen die kalend zijn of blond haar hebben, lopen meer risico op een zonnesteek. Door een hoed te dragen kun je zeker een zonnesteek voorkomen. Zonnesteken kom niet zo veel meer voor, maar het moet ook zeker niet onderschat worden. Een zonnesteek kun je krijgen als je te veel reschtstreekse zon op je schedel of nek krijgt.

 

                              

 

Wordt je kaal van het dragen van een hoed?

Hier zijn verschillende studies over gedaan. De studies tonen aan dat er geen verband is tussen haarverlies en een hoed dragen. Een groep platische chirurgen van University of Texas Southwestern Medical Center concludeerde in het tijdschrift Cosmetic dat hoedendragers hun haar zelfs langer behouden.

dinsdag 28 juni 2022
Lizz