Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het belang van een zonnebril in het verkeer

 

 

De kans is groot dat je wel eens bent uitgelachen wanneer je een zonnebril op had in de auto. Toch is het wel belangrijk dat je een altijd een zonnebril bij je hebt. Waarom? Dat lees je hier.

 

Voorkom verkeersongelukken

Hoewel het aantal verkeersslachtoffers al vele jaren vrij stabiel is en in sommige jaren zelfs aan het dalen is geweest, vinden er jaarlijks nog steeds heel erg veel verkeersongelukken plaats. De oorzaken van verkeersongelukken met de dood tot het gevolg zij verschillend, maar in sommige gevallen worden deze ongelukken simpelweg veroorzaakt door slecht zicht. Je kan dan denken aan het verblind worden door de zon of door de lampen van een tegenligger. Let wel op, er spelen ook andere situaties mee zoals het wegdek en de weersomstandigheden. We weten ook allemaal wel dat het zich met regen of sneeuw behoorlijk slecht kan zijn en hoewel ieder verkeersongeluk met een dodelijk geval eigenlijk teveel is en eigenlijk voorkomen dient te worden, behoren voornamelijk de verkeersongelukken die eigenlijk voorkomen hadden kunnen worden tot de onnodige verkeersongelukken.

Waarom een zonnebril dragen in de auto?

Wanneer je aan een zonnebril denkt denk een de zon die heel erg fel schijnt. Toch hoeft dat niet altijd de reden te zijn om een zonnebril te dragen. Wil je juist de situatie op de weg veiliger maken dan kunnen wij je aanraden om een zonnebril te dragen. Je hoeft namelijk niet alleen je zonnebril op te doen wanneer de zon heel erg fel aan het schijnen is. Je kan er ook voor kiezen om je zonnebril op te doen wanneer de zon bijvoorbeeld heel erg laag staat. Door laagstaande zon kan je namelijk niet goed zien wat er om je heen gebeurt, waardoor je kwetsbare weggebruikers soms te laat of soms helemaal niet ziet. Daarnaast kan het voorkomen dat je door de laagstaande zon verblindt raakt, waardoor je op de weg niet alleen felle zonnestralen zijn dus gevaarlijk, maar ook zeker de minder felle zonnestralen die door laagstaande zon direct in je ogen schijnen. Soms vragen mensen zich ook wel eens af waarom iemand met een zonnebril aan het rijden is terwijl de zon niet aan het “schijnen” is. Dit is dus de reden waarom ze daarvoor kiezen.

Welke zonnebril moet ik dragen tijdens het rijden

 

Eigenlijk kan je elke zonnebril wel dragen in de auto. Alle zonnebrillen verminderen namelijk de felheid van het zonlicht dat je ziet in de auto, zoals het zonlicht op zich, het zonlicht als weerkaatsing op een eventueel nat wegdek, of sneeuw. Wanneer je veel deelneemt aan het verkeer raden wij je wel aan om een kwalitatief goede zonnebril aan te schaffen. Vaak zie je dat je ogen daar rustiger van worden, maar ook dat de zonnebril langer meegaat. Dat is wel zo prettig. Je wil namelijk niet elk jaar een nieuwe zonnebril moeten aanschaffen. Ook wil je niet dat je ogen beschadigd raken. Je moet namelijk wel je hele leven met je ogen doen.

 
 
 
 
donderdag 11 november 2021
Lizz