Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het belang van een passend reddingsvest

Het belang van een goed passend zwemvest
 
Een reddingvest kan je leven redden mocht je overboord vallen. Ga je lekker een dag het water op of blaas je zelf een rubberboot op om heerlijk te dobberen op de zee? Een goed passen reddingsvest is van groot belang. Waarom? Dat lees je hier
 

Verschil zwemvest en reddingsvest

Veel mensen halen het woord reddingsvest en zwemvest vaak door elkaar. Het is dan wel belangrijk om te weten dat het niet hetzelfde product is. het grootste verschil tussen een zwemvest en een reddingsvest is het drijfvermogen. Een zwemvest is alleen bedoeld om ondersteuning te geven tijdens het zwemmen. Een reddingsvest is bedoeld om verdrinkingen te voorkomen. Je kan al raden dat dit van levensbelang is wanneer je overboord slaat. Om het verschil duidelijk te maken in cijfers hebben we het drijfvermogen voor je onderzocht. Een zwemvest heeft een drijfvermogen van 50N terwijl een reddingsvest een drijfvermogen heeft vanaf 100N. Een groot verschil dus. Vergis je hier dan ook niet tijdens het aanschaffen van een reddingsvest. Het kan namelijk verschrikkelijk aflopen. 

 
 

Een automatisch reddingsvest 

Het klinkt misschien gek, een automatisch reddingsvest? Ja, ze bestaan. Naast reguliere reddingsvesten zijn er ook automatische reddingsvesten te koop. Een automatische reddingsvest blaast zichzelf pas op als je te water komt. Dit zorgt voor veel meer comfort wanneer je op de boot loopt. Wanneer je in het water komt is dit wel anders. Het mooie een aan automatisch reddingsvest is dat het veel meer vrijheid geeft wanneer je op de boot bent. Dat is bij een regulier reddingsvest niet het geval. Automatische reddingsvesten zijn er in veel verschillende maten. Wanneer een reddingsvest niet goed past zal het niet goed functioneren. Daarom is het belangrijk dat je altijd een medewerker in de winkel vraagt om te kijken als je de goede hebt gevonden. 

 
 
 
 

Een goede pasvorm redt levens

Zoals we hierboven ook al aangaven is het heel erg belangrijk dat jij de juiste pasvorm hebt. Je hebt het vast wel eens gezien dat iemand zijn of haar reddingsvest niet goed aan had. Je hebt je dan ook vast wel een afgevraagd of dit een goed idee is? Het antwoord hierop is nee. Doe dit absoluut niet. Zorg er altijd voor dat je de juiste pasvorm hebt en dat je het reddingsvest ook goed aan hebt. Een goed reddingsvest kan namelijk je leven redden. Een reddingsvest mag dan ook nooit te groot of te klein zijn. er mag niet meer dan één vuist ruimte passen tussen je lichaam en het reddingsvest. Het moet perfect zitten. Let hier echt heel erg goed op. Wanneer je dat niet hebt kan je net zo goed geen reddingsvest aan doen. Een niet passend reddingsvest werkt namelijk niet zo als het hoort. Je kan dan eigenlijk nog beter alleen in je zwembroek lopen dan met een niet passende. Het kan dan ook voorkomen dat de medewerkers van een boot gaan testen of je reddingsvest wel goed zit. Dit doen ze namelijk niet voor niks. Zij willen het ook  niet meemaken dat het fout gaat. 

Goedkope jammer zwembroek van INQ bij Perry SportOlijfgroene zwemboxer van Bruno BananiHugo Boss dolphin | Blauw zwemshort van sneldrogende stofComfortabele zwemshort s. Oliver

 
 
 
 

 

vrijdag 20 augustus 2021
Lizz