Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Helpt zwemmen bij het afvallen

helpt zwemmen bij het afvallen?
 
Veel mensen weten wel dat zwemmen heel erg gezond is en een sport met vele voordelen. Zwemmen kan je ook gebruiken tijdens het afvallen. Maar hoe werkt dat dan precies en hoe efficiënt is het? Je leest het in deze blog.
 

Afvallen tijdens het zwemmen

Veel mensen willen graag gezond leven en afvallen. Afvallen betekent dan ook dat je meer moet bewegen en juist minder moet eten. Het allerbelangrijkste tijdens het afvallen is dan ook dat je, je lichaam niet gaat overbelasten. Je mag dus absoluut niet te snel willen waardoor je weer te veel gaat doen wat eindigt met een aantal blessures waardoor je weer helemaal opnieuw kan beginnen in  een paar maanden. Maar je vraagt je nu vast af waarom zwemmen zo populair is bij het kiezen van een sport met het doel om af te vallen. Dat komt omdat je bij het afvallen vet wilt gaan verbranden. Het beste is dan om te kiezen voor een duursport, zoals zwemmen, wielrennen en schaatsen. Het is belangrijk om op een relatief laag tempo te zwemmen lang vol te houden. Geduld is dan ook een belangrijke zaak maar doorzettingsvermogen moet je ook echt hebben. Door te trainen krijg je meer spierkracht, waardoor je het zwemmen weer langer volhoudt. Alleen je spieren kunnen vet verbranden, dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je lichaam kan verbranden. Door je spiermassa te vergroten verbruik je de hele dag, ook in rust, meer calorieën. 

 
 
 
 

Hoeveel calorieën verband je bij zwemmen?

Tijdens zwemmen verbrand je veel calorieën. Dat is ook juist wat je wilt tijdens het afvallen. Als je veel borstcrawl gaat zwemmen verbrand je veel meer calorieën dan tijdens het hardlopen. Maar ook met schoolslag kan je al grote stappen maken. Met schoolslag verbrand je namelijk tussen de 500 tot 700 calorieën per uur. Om deze het maximale uit deze verbranding te halen wordt er aangeraden om minimaal een half uur te gaan zwemmen. 

 
 
 
 

Waarom is zwemmen zo populair?

Zwemmen is erg populair om dat het natuurlijk erg veel calorieën verbrand. Dat is natuurlijk het doel als je wilt gaan afvallen. Maar een andere reden waarom zwemmen zo populair is omdat het niet erg belastend is en omdat je geen risico loopt om geblesseerd te raken. Met zwemmen heb je namelijk weinig druk op je gewrichten. Hierdoor is het voor veel mensen de beste sport om uit te gaan oefenen. Heb je nou last van je gewrichten of ben je geblesseerd door een andere sport? Voetbal bijvoorbeeld? Overleg dan samen met je huisarts of je fysiotherapeut als je wel mag zwemmen. De kans is namelijk erg groot dat je wel mag zwemmen omdat het juist goed is. Daarom zie je vaak ook veel professionele sporters zwemmen tijdens hun revalidatie. Zwemmen is eenmaal de ideale sporten om tijdens een blessure toch door te kunnen trainen. Om nog even terug te komen waarom je bijna geen blessures kan krijgen tijdens het zwemmen. Zoals we eerder beschreven belast je, je lichaam niet. Blessures komen meestal dan ook door overbelasting. 

 
 
 
 

 

vrijdag 14 mei 2021
Lizz