Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Goede voorbereidingen voor de Nieuwjaarsduik

Wil jij het nieuwe jaar goed gaan beginnen en ben je van plan om mee te doen aan een Nieuwjaarsduik? Dan is het wel belangrijk dat je je goed gaat voorbereiden, maar hoe doe je dat precies? Dat lees je hier.

 

Een goede voorbereiden voor de Nieuwjaarsduik

Het kan zijn dat je nog niet zoveel ervaring hebt met koud water. Dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Voor alles is namelijk een eerste keer. Wij snappen dan ook dat je het heel erg zwaar gaat hebben in het koude water, helemaal tijdens de koudste periode van het jaar. Het is dan wel handig om je goed voor te bereiden voordat je een duik neemt in het ijskoude water. Voordat je in het water kan duiken op nieuwjaarsdag is het wel belangrijk dat jij je hebt ingeschreven voor de Nieuwjaarsduik. Op sommige dagen kan je dit op de dag zelf nog doen, maar op andere plekken moet je het juist ruim van te voren regelen. Het maakt dan ook niet uit wanneer je het kan doen, zorg dat je de inschrijving niet misloopt! Wanneer je de inschrijving wel misloopt is de kans namelijk groot dat je niet mee kan doen en dat is natuurlijk zonde.

LASCANA tankini bovenstukje ''Monroe'' met beugels (zwart of blauw)Kleurrijk badpak met wikkellookHandgeborduurd geel beugelbadpak van Chilla in bandeau-stijl


Welke zwemkleding is handig voor de Nieuwjaarsduik?

Wanneer je echt niet tegen kou kan is het verstandig om een badpak of tankini aan te doen tijdens de duik. Misschien ziet een bikini er wel veel leuker uit, maar vergeet dan niet dat een bikini ook een stuk kouder is. Daarnaast is het ook verstandig om je voeten goed warm te houden, maar ook zeker te beschermen. Nu vraag jij je vast af hoe je dat het beste kan doen. Op deze vraag zijn dan ook twee goede antwoorden. Trek bijvoorbeeld waterschoenen aan of dichte schoenen. Ga absoluut niet op slippers, want dat gaat ongetwijfeld fout.

 

Duiken maar!

Wanneer je zwemkleding aan hebt is het belangrijk dat je de oranje muts op je hoofd houdt. Dit wil de reddingsbrigade namelijk. Zo weten ze precies wanneer er iemand nog in het water is en wanneer ze iemand vermissen. Dan zien ze namelijk de welbekende oranje muts drijven. Je kan er wel voor kiezen om onder de oranje muts een heerlijke badmuts te dragen. Dan blijft je haar ook lekker schoon. Zorg er ook altijd voor dat je nooit alleen gaat duiken. Wanneer je dit wel doet is de kans groot dat niemand je kan helpen wanneer je bijvoorbeeld kramp krijgt. Het is dan ook heel erg belangrijk dat er altijd iemand bij je in de buurt is eventueel met een touw.

Opwarmen maar

Wanneer je weer uit het water bent is het de kunst om zo snel mogelijk weer warm te worden. Dat begint dan ook bij het goed afdragen en warme kleren aan te trekken. Daarnaast is het ook wel handig dat je een extra muts en handschoenen meeneemt. Wanneer je dan weer thuis bent aangekomen kan je natuurlijk heerlijk gaan genieten van een heerlijk glas warme chocolademelk.  

 
 
 
 
donderdag 16 december 2021
Lizz