Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Geen zon? Zelfbruiners!

Tot nu toe kunnen we rustig concluderen dat de Nederlandse zomer dit jaar wel een beetje teleurstellend was. Ben je in Nederland op vakantie geweest, dan is de kans groot dat je niet superbruin bent thuisgekomen. Niet getreurd, ook zonder zon kan je zorgen voor een lekker kleurtje. Hiep hiep hoera voor de zelfbruiners!

 

 

 

Toen de zelfbruiners jaren geleden voor het eerst op de markt kwamen hoorde je nogal eens dat mensen door het leven gingen met allerlei vlekken en de kleur behoorlijk oranje was. Zelfbruiners zijn in de tussentijd behoorlijk verbeterd en veel fijner in gebruik. De werkzame stof in zelfbruiners is dihydroxyaceton, ook wel afgekort met DHA, dat reageert met de eiwitten van de huid. Vrijwel direct na het opbrengen begint het kleuren en dat werkt ongeveer zes uur door. Het bruine kleurtje blijft een aantal dagen zitten, waarna je de zelfbruiner opnieuw kunt aanbrengen. Zelfbruiners zijn verkrijgbaar als crème, gel en spray.

 

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

Voordat je een zelfbruiner aanbrengt is het belangrijk dat je huid schoon en droog is. Het beste resultaat krijg je als je vooraf je huid licht scrubt, zodat de dode huidcellen verdwijnen. Breng de zelfbruiner gelijkmatig aan op de huid en gebruik niet teveel. Als je klaar bent moet de zelfbruiner even drogen, dus wacht even met aankleden. Ook belangrijk: was je handen goed, anders krijg je hele donkere handpalmen.

 

 

 

Zelfbruiner verwijderen

Ben je iets te enthousiast geweest met het aanbrengen van een zelfbruiner? Of is het resultaat toch vlekkerig geworden? Geen paniek, want je kan zelfbruiner ook verwijderen. Probeer eerst onder de douche of in bed met veel zeep je lichaam schoon te krijgen. Herhaal desnoods deze zeepbehandeling een aantal keren. Als dit niet helpt of het gaat je niet snel genoeg, dan kun je een scrub of scrubhandschoen gebruiken om je dode huidcellen te verwijderen. Mocht je dan nog vlekken zien, dan kan je het nog proberen met ontharingscrème. Ontharingscrème verwijdert niet alleen haren, maar maakt je huid ook lichter. Laat de crème echter niet te lang zitten! Liever iets anders proberen? Er zijn ook speciale tan-removers te koop!

 

Sneller bruin worden? Je kan ook gaan voor een tan-spray, waarbij je je bij een salon bruin laat sprayen, instant bruin, zeg maar.

donderdag 25 augustus 2011
Barbara
zelfbruiners, zon, zonnen