Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Geen afvalstoffen meer door deze bikini?

Een bikini die afvalstoffen absorbeert tijdens het zwemmen.. Het klink heel gek en haast onmogelijk, maar het is toch echt waar!

De afvalstoffen absorberende bikini!

Amerikaanse onderzoekers hebben een bikini ontworpen die afvalstoffen, zoals olie en rioolwater, uit de zee absorbeert tijdens het zwemmen. Toen wij er voor het eerst over hoorden dachten we: ‘’Hoe kan dat nou?!” Maar het blijkt dat onderzoekers van de Universiteit van Californië een soort spons hebben ontwikkeld die de stoffen op kan nemen. De spons is zo ontwikkeld dat het geen water absorbeert, maar, in plaats daarvan, wel 25 keer zijn gewicht in afvalstoffen. Dat is toch geweldig! Je kunt met deze bikini lekker genieten van de zomer..  En dan ook nog een steentje bijdragen aan het reinigen van de zee en het milieu!

 

Bron         

De vervangbare spons

Wat moet je nu met een bikini vol met giftige stoffen nadat je een hele middag heerlijk hebt gezwommen? Moet je dan weer een nieuwe kopen en deze weggooien? Dit vroegen wij ons ook af.... En we hebben het uitgezocht! Het schijnt dat je de spons uit de bikini kunt halen als deze zich helemaal heeft volgezogen. Je kunt de spons helaas niet zelf uitspoelen. De spons laat de afvalstoffen pas vrij bij een temperatuur van over de 1000 graden. Heel erg heet dus!

 

Als deze bikini op de markt komt en we hem allemaal zouden gaan dragen, zouden we met z’n allen wel een aardig groot verschil kunnen maken voor het milieu! Denk je ook niet?!

 

vrijdag 23 oktober 2015
Lisa Wolf
Bikini, afvalstoffen, zwemmen, absorberen, Amerikaanse onderzoekers