Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Ga de kou uit de weg met een dagje sauna!

De laatste paar dagen hebben we aardig wat zonnestralen gezien.  Maar ondanks de heerlijke zon, is de temperatuur nog dicht bij de 0 °C. Het is behoorlijk koud in Nederland, je hebt het vast wel gemerkt. De koude, winterse briesjes die tijdens het fietsen langs je vingers, oren of neus waaien. Wij vinden het wel weer even genoeg geweest en zijn weer toe aan wat warmte. Nee, geen chocolade melk met slagroom of zitten voor de openhaard. Wij hebben een veel beter idee! Vind jij ook dat jij wel wat warmte verdiend? Ga een dagje naar de heerlijk ontspannende, maar vooral lekker warme sauna!

 

Voordelen sauna

 

De sauna heeft veel voordelen voor jezelf, maar ook voor je lichaam. Lees snel verder om erachter te komen waar de sauna allemaal goed voor is!

 

Ontspanning

Ten eerste, werkt de sauna super ontspannend. De ontspanning die jij echt helemaal verdiend hebt na de drukke dagen op het werk, met je kinderen en noem maar op. Je zult merken dat je na een bezoekje aan de sauna heerlijk relaxed bent. Een sauna zorgt er namelijk voor dat je spieren verslappen en je stress verminderd wordt, waardoor je geheel tot rust komt.

 

Blijf jij toch altijd gespannen na een dagje sauna en kun je de drukte niet goed loslaten? Probeer dan tijdens je volgende sauna bezoek om rustig te gaan zitten, je ogen dicht te doen en heel diep in en uit te ademen. Je zult zien dat het werkt!

Boost aan je gezondheid

Regelmatig de sauna bezoeken geeft een boost aan je gezondheid. Naast het feit dat de sauna stress verminderend werkt, verlaagt het ook je bloeddruk. De sauna zorgt er namelijk voor dat je huidporiën open gaan staan, waardoor je zweetklieren hun werk kunnen doen. Hierdoor verlies je vocht wat extreem voordelig is voor je lichaam, omdat je bloeddruk verlaagt en je vetverbranding ook nog eens verhoogt! Twee dikke pluspunten dus!

 

Tip: Zorg ervoor dat je veel water drinkt! Dit is heel belangrijk wanneer je veel vocht verliest.

Goed voor je huid

Als extra pluspunt, is de sauna ook nog eens super goed voor je huid. De sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten flexibeler worden waardoor er meer bloed en dus ook meer voedingstoffen naar je huid worden vervoerd. Hierdoor zal je huid beter gevoed worden en sneller herstellen. Ook zorgt het vele zweten ervoor dat je huid van binnen extreem goed wordt gereinigd en extra zacht wordt. Daarom is de sauna ook goed geschikt voor mensen met jeugdpuistjes. 

 

Extra’s

Naast de sauna, kun je natuurlijk ook een dagje genieten van alle andere wellness faciliteiten. Denk aan alle heerlijke bubbelbaden, een turkstoombad, of misschien wel massages! Je kunt het zo gek en duur maken zoals je zelf wilt. Dit ligt helemaal aan je eigen budget en daarom is een dagje naar de sauna ook voor iedereen geschikt.

 

Sauna met of zonder badkleding

Traditioneel ga je naar de sauna zonder je badkleding. Tegenwoordig heb je de welbekende badkleding dagen voor mensen die liever niet naakt gaan, maar wel graag willen relaxen. Als jij naar de sauna in (de buurt van) jouw woonplaats gaat om te relaxen, ga je dan liever in badkleding of naakt?

 

Wij hebben er al helemaal zin in! Jij ook? 

 

 

 

 

 

vrijdag 19 februari 2016
Lisa Wolf
Sauna, warmte, ontspanning, relaxed, wellness