Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Floatfit nieuwste hype in het zwembad

Floatlift in het zwembad

Lijkt het jou ook zo leuk om aan een combinatie van yoga en Pilates te doen op een surfplank in het zwembad? Doe dan mee met de nieuwste aquasport-hype in Nederland: Floatfit! Deze uitdagende Hoge Intensiteit Interval training duurt een half uur en bestaat uit verschillende oefeningen zoals burpeers, squats, lunches, planks en mountain climbers in en op het water. Steeds meer zwembaden doen mee met de hype. Is het de moeite waard? Ik heb het voor je uitgezocht!

Hype uit de UK

Niet lang geleden kwam iemand in het Verenigd Koninkrijk op het lumineuze idee om de voordelen van aquasport te combineren met HIIT (Hoog Intensieve Interval Training). Floatfit was geboren! Het duurde niet lang of deze hype kwam overwaaien naar Nederland. Inmiddels bieden al meer dan honderd zwembaden deze sport aan. Floatfit schijnt niet alleen leuk te zijn, maar ook vele (gezondheids)voordelen met zich mee te brengen. Zo werk je bij Floatfit aan je balans, doordat je op een soort drijvende mat (genaamd de aquabase) staat. Verder werk je natuurlijk aan je conditie en uithoudingsvermogen. Een full-body warkout dus! Een les Floafit begint dus met het pakken van je aquabase en het vinden van een plekje in het zwembad. Samen met anderen ga je vervolgens 30 minuten op muziek een afwisseling aan oefeningen op je aquabase doen. Mensen die aan floatfit hebben gedaan noemen het een pittige, maar leuke training. Groot voordeel is dat de training slechts een halfuurtje duurt, je het samen kan doen met vrienden of familie en natuurlijk kan genieten van opzwepende muziek.

Voordelen van HIIT

De voordelen van aquasport zijn voor velen wel bekend. Sporten in en om het water zorgt voor het verbranden van extra calorieën. Dit komt natuurlijk door de weerstand van het water. Verder is sporten in het water een voordeel voor mensen die last hebben van hun gewrichten. Doordat het water de druk op je gewrichten verlicht is aquasport ook voor mensen die moeilijk kunnen bewegen al jaren een uitkomst. Het doen van een Hoog Intensieve Interval training (HIIT) in en op het water brengt nog meer voordelen met zich mee. Door te doen aan HIIT zou je namelijk niet alleen sneller gewicht verliezen (voor wie wil afvallen natuurlijk), maar het zou ook zeer geschikt zijn voor het verbeteren van je uithoudingsvermogen en conditie. Het doen van HIIT is volgens wetenschappers zelfs doeltreffender dan het doen van langdurende sporten zoals wandelen of fietsen. Win-win!

Benodigdheden

Lijkt het je nou ook leuk om aan Floatfit te doen? Bekijk dan gauw of een zwembad bij jou in de buurt deze aquasport al aanbiedt. Naast fijn zittende, sportieve zwemkleding ben je niks nodig. De aquabase (de drijvende mat) is namelijk gewoon verkrijgbaar in het zwembad. Is jouw zwemkleding meer geschikt voor chillen aan het strand? Ga dan eerst op zoek naar zwemkleding waarin je zou kunnen sporten. Het is belangrijk dat deze zwemkleding goed blijft zitten en niet voor wrijving zorgt. Gelukkig is er zwemkleding speciaal ontwikkeld voor aquasporten. Ik heb alvast een paar leuke opties voor je hieronder geselecteerd.   Speedo zwemboxer voor sporters | Fijne pasvorm

 
donderdag 13 februari 2020
Lizz