Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Espadrilles, DE trend op schoenengebied!

Espa-wattes zult u misschien denken?! Espadrilles! Dit is dé trend van het moment op schoenengebied. Het is een soort schoen, gemaakt van canvas of katoen. De zool is echter gemaakt van touw. Er zijn verschillende varianten: de één is dicht aan de voorkant, de ander heeft een peeptoe, er zit een lint aan die u om uw enkel kunt wikkelen of de achterkant is niet veel meer dan een dun bandje eventueel met gesp.

 

 

 

Wikipedia heeft mij laten weten dat espadrilles vroeger schoeisel voor boeren was. Tegenwoordig plaatsen fabrieken er een mooie sleehak onder, zodat het voor boeren niet meer te doen is. Integendeel: espadrilles zijn gemaakt voor de sier en niet om mee te werken!

Het leuke is dat je espadrilles heel goedkoop kunt kopen (het is immers niet meer dan stof en touw?!), maar dat dure merken ook espadrilles in hun assortiment hebben.

 

Waarom zijn espadrilles nu zo trendy? 

Eigenlijk is dat goed te begrijpen: ze zien er prachtig uit en ze zijn prima te dragen tijdens het wisselvallige weer in Nederland! Regent het een dag? Trek dan dichte espadrilles aan. Is het zonnig en lekker weer? Peeptoe espadrilles zijn op een zomerse dag erg in trek. Espadrilles staan prachtig onder een rokje/jurk, maar eigenlijk zijn ze net zo mooi onder een (spijker)broek. Daarnaast voelt een sleehak heel natuurlijk en kunnen zelfs vrouwen er op lopen die normaal geen held zijn op hoge hakken!

maandag 25 juli 2011
Bertine
espadrilles, damesschoenen