Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een zwembril net zo belangrijk als een zonnebril

De zomervakantie begint alweer bijna. Dat betekend dat de vakanties uitgestippeld zijn en de jacht op toffe zonnebrillen en leuke zwemkleding geopend is. Investeren in een kwaliteitsvolle zonnebril of leesbril vinden we bijna vanzelfsprekend. Maar investeren in een goede zwembril hoor je niet veel mensen over. Dit zou wel moeten als je het aan ons vraagt. Denk hierbij aan jezelf, maar zeker ook aan je kinderen. Lees snel verder, want wij vertellen je waarom.

 

                              

 

Geen rode ogen meer

Met een zwembril bescherm je je ogen tegen alles wat in het water zit, zoals chloor uit het zwembad en zout uit de zee. Ben jij niet uit het water weg te slaan zoals je kinderen? Dan kan chloor of zout voor rode en tranende ogen zorgen. Bovendien zorgt zeezout ervoor dat je ogen uitdrogen. Met een goede zwembril voorkom je dit probleem.

 

De vissen kunnen zien zwemmen

De natuurkundige uitleg over lenzen en de brekingsindex van lucht en water gaan we je besparen, maar het feit is gewoon dat een zwembril je zicht onderwater verbetert. Je kunt niet alleen beter zien onderwater, maar ook beter de afstand kunnen inschatten. Geniet van de prachtige onderwaterwereld in de zee, zie de vissen zwemmen. 

 

                              

 

Let hier op bij het kiezen van een zwembril

Nu je weet waarom je een zwembril moet aanschaffen, is de volgende vraag waarop je precies moet letten om een kwalitatief exemplaar te vinden. Hierbij hou je rekening met verschillende dingen. 

 

Het eerste aspect is uiteraard de maat van de zwembril. Het is belangrijk dat de bril goed aansluit om te voorkomen dat er water in de bril komt. Met een eenvoudige test ontdek je wat jouw maat is: zet de zwembril over je ogen zonder het bandje om je hoofd te doen en druk hem even aan. Als hij minimaal drie seconden blijft zitten, weet je dat je de goede maat hebt gekozen. 

 

Een tweede aspect om rekening mee te houden is: hoevaak ga je hem gebruiken? Iemand die enkel op vakantie de zwembril gebruikt, wordt als recreatieve zwemmer gezien. Voor deze categorie mensen is het in de eerste plaats belangrijk dat de bril comfortabel zit en goed te verstellen is. De hydrodynamica is voor deze categorie niet echt van belang.

 

Ten slotte bepaalt de plek waar je zwemt de kleur van de glazen. Als je in de openlucht zwemt, zoals bijvoorbeeld in zee, kies je het beste voor donkere glazen of spiegelglas. Ga je binnen zwemmen of op een plek waar het vrij donker is, opteer je best voor heldere glazen of glazen met een hele lichte tint.

vrijdag 15 juli 2022
Lizz