Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een zonnebril kopen of toch een zwembril?

 

De zomer komt alweer steeds dichterbij. We hopen dat we binnenkort weer lekker op vakantie kunnen naar een warm land en daarom ben je vast stiekem al een beetje opzoek naar nieuwe zwemkleding. Veel mensen denken vaak dat ze geen zwembril nodig zijn. Het ziet er lelijk uit en je kan ook wel zwemmen zonder zwembril. Maar je moet denken aan je eigen bescherming en die van jouw kinderen en daar hoort een zwembril ook bij. In deze blog ga je lezen waarom een zwembril toch echt een must have is voor op vakantie.  

 

Rode ogen tijdens het zwemmen 

Met een zwembril bescherm je, je eigen ogen tegen het chloor uit het zwembad en het zout uit de zee. Ben jij een persoon die graag lang in het water zit en ben jij niet weg te slaan? Schaf dan een zwembril aan. Iedereen weet wel dat het fijn is om chloor in je ogen te hebben. Je ogen worden rood en gaan langzaam irriteren. Bij zout is de reactie het zelfde maar kan nog erger worden. Dat is per persoon verschillend. Niemand wilt zijn of haar eigen beschadigen en daarom is het extra belangrijk om je ogen goed te beschermen.   
 

Het verbetert je zicht onder water 

Het is algemeen bekend je tijdens het zwemmen een zwembril draagt dat je onder water beter zicht hebt. Door een zwembril zie je dus niet alleen beter, maar je kan ook alles beter inschatten zoals hoe ver je van een persoon of muur bent. Daarnaast kun je in de zee de mooie onderwaterwereld bewonderen en kan je ook je eigen zwemtechniek verbeteren.
 
 
 
 
 

Bescherming tegen licht en Uv-straling 

Ook moet je, je ogen nog beschermen tegen het zonlicht, dat klinkt best logisch. Maar de meeste mensen vergeten dat het ook in het zwembad of de zee nodig is. Je ogen worden dan namelijk blootgesteld aan de Uv-straling. Sterk licht en de laagstaande zon. Daarom is hierbij een zwembril onmisbaar bij het zwemmen.  

 
 
 
 
 

Waar moet je opletten bij kopen van zwembril? 

We hebben je nu geïnformeerd waarom een zwembril zo belangrijk is, maar waar moet je nu juist opletten bij het kopen van een zwembril. Je moet hierbij dan rekening houden met verschillende factoren. Eerst is de maat belangrijk, dus dat er geen water naar binnen loopt bij de bril. Plak daarom bij het passen de bril op je hoofd zonder de band, als die 3 seconde blijft plakken heb je de goede maat. Als je ook een recreatieve zwemmer bent, zorg dan dat je een bril koopt die comfortabel zit en makkelijk te verstellen is. Ten slotte kijk je nog naar de plek waar je zwemt en welk glas je dan nodig hebt. Bij de openlucht kies je voor donker glas of spiegelglas en bij binnen of donkere plek kies je voor helderere of lichte glazen.  

 
 
 
 

 

vrijdag 29 januari 2021
Lizz