Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een zonnebril in de winter?

een zonnebril in de winter?
Een zonnebril wordt automatisch gelinkt aan mooi weer en de lange zomerdagen op het strand of terras. Maar wist jij dat een zonnebril in de winter ook heel belangrijk is? Wij vertellen je precies waarom in onze blog.

 

Verbranden in de winter?

Kan je verbranden in de winter? Ja, het klinkt misschien gek maar het kan en gebeurt toch echt. Vaak gebeurt dit als het erg gesneeuwd heeft in Nederland of tijdens het skiën op de piste. Door de witte sneeuw wordt het zonlicht namelijk op volle sterkte gereflecteerd.  Je beschermt je huid vrij eenvoudig met kleding of zonnebrandcrème, maar vergeet niet om ook je ogen te beschermen. Dit is belangrijk omdat je ogen extra gevoelig zijn voor schade van ultraviolette straling. Een goede zonnebril biedt genoeg bescherming en voorkomt vervelende klachten zoals sneeuwblindheid.  

 
 
 
 
 

Hoofdpijn en vermoeide ogen

De kans is erg aanwezig dat de zon zich minder vaak laat zien in de winter, maar toch is de zon vrij intens. Dit komt doordat de wolken het zonlicht reflecteren. Dat zie je misschien niet direct, maar voel je wel aan je ogen. Onbewust knijp je ze vaker dicht om de hoeveelheid licht te verminderen, met vermoeidheid en of hoofdpijn tot gevolg. Een zonnebril biedt in deze situaties een perfect hulpmiddel.

 

 
 
 
 

Veiliger in het verkeer

Iedereen kent het wel, je wordt verblind op de weg. Nu zit er in elke auto wel een zonneklep maar vaak helpt dit niet of kan hij net niet de zon blokkeren. De zon is erg gevaarlijk in het verkeer, wist jij dat 1 op de 5 automobilisten wel eens in gevaar is geweest omdat ze geen zonnebril op hadden en daardoor verblind werden door de zon? Hierdoor maken zonnebrillen toch echt een verschil op de weg en wordt het extreem aangeraden altijd een bij je te hebben.

 

 
 
 
 

Droge ogen in de winter

Lippenbalsem gaat in de winter als warme broodje over de toonbank, of gebruik jij altijd handcrème? Je huid kan in de winter wel wat extra verzorgen gebruiken. Door het tempratuur verschil tussen binnen en buiten worden je ogen erg geraakt. Dit gebeurt doordat je oogvocht verdampt door het tempratuurverschil. Om dit te voorkomen kun je het beste een zonnebril dragen. Zodra je naar buiten stapt met een zonnebril op wordt de koude buiten lucht geweerd.

 

 
 
 
 

Je wilt een zonnebril kopen maar welke kleur?

Het is ook van belang dat je de juiste kleur kiest voor brilglazen van de zonnebril. De glazen worden ingedeeld in beschermingsklassen of categorieën. Gele, groene en blauwe glazen worden niet aanbevolen voor gebruik in de winter. Deze bieden een beschermingsklasse van slechts 0, 1, of 2, of behoren tot de categorie S0, S1, of S2. Grijze en bruine glazen worden geadviseerd voor gebruik in de winter. Deze behoren tot beschermingsklasse 3, of categorie S3. Ze bieden zelfs voldoende bescherming bij sneeuw hoog in de bergen. Brillenglazen van beschermingsklasse 4 of categorie S4 zijn beschikbaar voor extreem gevoelige ogen. Brilglazen in deze categorie zijn echter alleen nodig onder omstandigheden met extreme Uv-straling, ze mogen niet bij het autorijden worden gebruikt. Let daar op!

 
 
 
 
vrijdag 1 januari 2021
Lizz